Φοιτητική ζωή: 7 tips για να μη σε πιάσει η μελαγχολία του πρωτοετή!
Φοιτητική ζωή μακριά από το σπίτι σου; Έλα θα τα καταφέρουμε μαζί...

Η φοιτητική ζωή ξεκινά για εσένα, ,φίλε μου πρωτοετή και τα συναισθήματα είναι σίγουρα ανάμεικτα!

Ο κάθε πρωτοετής αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη φοιτητική ζωή, αλλά όλοι στην αρχή νιώθουν τη μελαγχολία που φέρνει η απομάκρυνση από το πατρικό σπίτι τους. Σκέφτεσαι πως αφήνεις πίσω σου την οικογένεια σου, τους φίλους σου και γενικότερα μια άλλη ζωή, όμως δε σκέφτεσαι πως αυτοί οι άνθρωποι σε αγαπούν και δε μένουν πίσω! Απλά στέκονται στο πλευρό σου με διαφορετικό τρόπο!

Υπάρχουν κάποια tips που μπορείς να ασπαστείς και να μην επιτρέψεις να σε καταβάλλει η μελαγχολία του φοιτητή!

#1.Επικοινωνία με γονείς!

Θέλεις να έχεις συχνή επικοινωνία με τους γονείς σου; Θέλεις να επιλέγεις εσύ πότε θα μιλήσετε; Να τους το πεις! Θα ανησυχούν αλλά πρέπει να καταλάβουν και εσύ αλλά και εκείνοι πως πλέον είσαι ενήλικας.

#2.Άρχισε να αναπτύσσεις νέες συνήθειες.

Βρες κάτι που θα σου αρέσει ή κάτι που πιστεύεις ότι θα κάνει καλό στον οργανισμό σου. Ξεκίνα να τρως πιο υγιεινά και δώσε βάση στις μαγειρικές ικανότητες σου. Θα δεις πως δεν θα υπάρχει χώρος για να μελαγχολήσεις.

#3.Κάνε νέους φίλους. 

Σαν φοιτητής θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις πολύ κόσμο και να μάθεις για αυτούς. Προσπάθησε να έρθεις κοντά με άτομα που πιστεύεις ότι ταιριάζεις και δημιούργησε φιλίες.

#4.Μη χάσεις την επαφή με το παρελθόν σου. 

Επειδή άλλαξες ζωή και προχωράς, δε σημαίνει πως πρέπει να ξεχνάς τους φίλους σου από το σχολείο. Οκ, δε σου αρέσει που είσαι μακριά τους αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα διαχειριστείς καλύτερα την κατάσταση αν τους αποφεύγεις.

#5.Βρες το μέσο που σε βολεύει.

Αν οι γονείς έχουν μάθει να μιλούν στο skype, τότε αυτό είναι το μέσο που χρειάζεσαι. Είναι σημαντικό να κρατάς επαφή με ένα μέσο που ξέρουν να χειρίζονται.

#6.Να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος σου!

Αν αισθάνεσαι μόνος σου, μην ανησυχείς! Είναι η αρχή! Σε λίγο καιρό θα συνειδητοποιήσεις πως η μοναξιά δεν έχει χώρο στη ζωή σου και πως θα ανακαλύπτεις συνεχώς τρόπους για να είσαι απασχολημένος.

#7.Ξεκίνα γυμναστική!

Η γυμναστική δε σου κάνει μόνο καλό στο σώμα. Βοηθά πολύ και όσους δε νιώθουν συναισθηματικά καλά. Η γυμναστική σε γεμίζει ευεξία και είναι ένα κομμάτι που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητα σου.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 5 τρόποι για να γίνει πιο εύκολη η προσαρμογή στη σχολή!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
6'
61 - 58
ΟΣΦΠ
28 Μαρ. 2024
Bayern
2'
72 - 83
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;