Εύκολες συνταγές: Απολαυστικό μιλφέιγ με 5 υλικά!

Από neolaia.gr Team 15 Σεπτεμβρίου 2018

Γρήγορο γλυκό και απολαυστικό!

Πάντα αναζητούμε την τέλεια συνταγή για να δημιουργήσουμε στην κουζίνα μας ένα γλυκό που γίνεται γρήγορα και να γαργαλά ευχάριστα τον ουρανίσκο μας.

Αν σήμερα έχεις διάθεση για ζαχαροπλαστική, τότε πρέπει να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή για μιλφέιγ!

Υλικά συνταγής

  • 1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση μιλφέιγ
  • 600 ml γάλα πλήρες, κρύο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα
  • 2 πακέτα (των 200 γρ. το ένα) σφολιατίνια
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σκόνη κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα και τα χτυπάτε για 5 λ με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία της. Σε άλλο καθαρό μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό, στεγνό μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
  2. Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Απλώνετε μια στρώση με σφολιατίνια, σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να καλυφθεί καλά τη βάση.
  4. Αν υπάρχουν κενά κόψτε μερικά σφολιατίνια για να τα συμπληρώσετε. Πάνω από τα σφολιατίνια απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή από το μείγμα κρέμας-σαντιγί.
  5. Πάνω από τη κρέμα στρώνετε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και τα σκεπάζετε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μισή κρέμας. Ψιλό-θρυμματίζετε τα υπόλοιπα σφολιατίνια και τα πασπαλίζετε καλά σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη κρέμα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486