Φοιτητική ζωή: Ξεκίνησες την πρακτική σου; Αυτά είναι τα tips που χρειάζεσαι

Από neolaia.gr Team 14 Σεπτεμβρίου 2018

Υπάρχουν πολλές επιλογές στη φοιτητική ζωή που θα σε κάνουν καλύτερο!

Η φοιτητική ζωή είναι μια πρόκληση καθημερινά, δε νομίζεις!

Στη φοιτητική ζωή του ένας άνθρωπος ανακαλύπτει πολλά πράγματα για τον εαυτό του, μαθαίνει πως να αναλύει συμπεριφορές, ζορίζεται, χαίρεται και γενικά υπάρχουν πολλά στάδια που θα περάσεις μέχρι να φτάσεις στην απόκτηση του πολυπόθητου πτυχίου.

Ως φοιτητής θα αναζητήσεις κάποια στιγμή να κάνεις πρακτική άσκηση πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζεις και θα θέλεις να μάθεις περισσότερα για το επάγγελμα που έχεις επιλέξει, γιατί θα είναι κάτι που θα κάνεις αν σου αρέσει, και στη μετέπειτα πορεία σου στη ζωή.

Αν έχεις ξεκινήσει πρακτική άσκηση, ατά είναι τα tips που χρειάζεσαι για να πάνε όλα τέλεια!

1.Προσαρμόσου.

Θα βρεθείς σε ένα κανονικό περιβάλλον εργασίας. Οπότε πρέπει να προσέξεις τη συμπεριφορά σου και δε χρειάζεται να είσαι φοβισμένος. Την πρακτική σου θα κάνεις και θα μάθεις πράγματα που θα είναι χρήσιμα για το μέλλον.

2.Να λες την άποψη σου.

Να τη λες με όμορφο τρόπο και όχι σαν να είσαι ο φωτεινός παντογνώστης που κανείς δεν αγάπησε.Είναι σημαντικό να λες αυτό που σκέφτεσαι διότι βοηθάς και τους άλλους έτσι. Άσε που μπορεί να έχεις καλές ιδέες και να σε δουν με άλλο μάτι οι υπεύθυνοι σου.

3.Να κάνεις ερωτήσεις.

Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις. Ποτέ δεν υπήρξαν. Όλα έχουν λόγο και αιτία. όταν δε καταλαβαίνεις κάτι να ρωτάς, και όταν πάλι δε ξέρεις κάτι να ρωτάς. Είναι σημαντικό και έτσι αντιλαμβάνονται οι άλλοι ότι ενδιαφέρεσαι.

4.Να είσαι περίεργος.

Με την καλή έννοια. όχι κουτσομπόλης. Δηλαδή να ψάχνεσαι. Η πρακτική άσκηση προσφέρεται για να μάθεις και να εμπλουτίσεις ακόμη παραπάνω τις γνώσεις σου.

5.Να είσαι κοινωνικός.

Μίλα με όλους, κάνε πλάκα και κράτα τις αποστάσεις σου. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα κάνεις πολλές γνωριμίες που μπορεί να σε ωφελήσουν στο μέλλον.

 

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή και άγχος: 5 τρόποι για να το αντιμετωπίσεις άμεσα!