10 ταινίες για τους φοιτητές που κάνουν διάλειμμα από το διάβασμα!
Για να ξεθολώσει λίγο το μυαλό σου, δες ταινίες!

Οι ταινίες δεν σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ξεκούραστος μετά;

Πολλοί φοιτητές διαβάζουν αυτή την περίοδο για την εξεταστική. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να ξεκουράζεστε για λίγες ώρες και έπειτα να συνεχίζεται το διάβασμα σας και να ηρεμεί το μυαλό σας.

Μια καλή λύση είναι οι ταινίες.

Αν λοιπόν θες να ξεκουραστείς, δες μια από τις παρακάτω ταινίες:

1.The Theory of Everything

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τα βήματα του Στίβεν Χόκινγκ από τις σπουδές του στο Κέιμπριτζ, όπου γνωρίζει και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ, μέχρι τη συνεχιζόμενη, έως και σήμερα μάχη του, μετά τη διάγνωσή του με τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι, επιτρέποντάς του την επικοινωνία μόνο μέσω συσκευής ομιλίας. Παράλληλα παρακολουθούμε τις καινοτόμες και αιχμηρές απόψεις του Χόκινγκ για τη Φυσική και κυρίως την πρωτοποριακή έρευνά του που προκάλεσε το θαυμασμό των καθηγητών του και τελικά οδήγησε στην ρηξικέλευθη θεωρία του για το σύμπαν.

2.The Blind Side

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Michael Lewis, «The Blind Side: Εξέλιξη του παιχνιδιού”. Ένας φτωχός, ευτραφής και χωρίς ανώτερη μόρφωση έφηβος προσλαμβάνεται από μια μεγάλη σχολή ποδοσφαίρου στην οποία γίνεται φροντιστής με σκοπό την ακαδημαϊκή και αθλητική επιτυχία στο πρωτάθλημα NFL.

3.The Pursuit of Happyness

O Chris Gardner είναι ένας ταλαντούχος πωλητής ο οποίος παλεύει καθημερινά για να συντηρήσει οικονομικά την οικογένειά του. Τα πράγματα του έρχονται κάπως στραβά και κάποια στιγμή βρίσκεται χωρίς διαμέρισμα και χωρίς σύζυγο, μία που η σύζυγός του δεν αντέχει την οικονομική πίεση και τον εγκαταλείπει. Μόνος υπεύθυνος για τον γιο του, κυνηγάει το αμερικανικό όνειρο την ημέρα ενώ το βράδυ βρίσκει καταφύγιο για τον ίδιο και το παιδί του σε σταθμούς λεωφορείων και σε άσυλα απόρων. Ωστόσο δεν σταματά ούτε μία στιγμή να είναι ένας τρυφερός πατέρας και να τιμά την εμπιστοσύνη του γιού του.

4.Pan’s Labyrinth

Ισπανία, 1944: το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου. Η Κάρμεν, που πρόσφατα ξαναπαντρεύτηκε, μετακομίζει με την κόρη της Οφηλία, στο σπίτι του καινούριου της συζύγου Βιντάλ, λοχαγό στον στρατό του δικτάτορα Φράνκο. Μην μπορώντας να αντέξει εύκολα την καινούρια της ζωή, το νεαρό κορίτσι ψάχνει να βρει καταφύγιο σε έναν μυστηριώδη λαβύρινθο, που ανακαλύπτει δίπλα στο νέο της σπίτι. Ο Πάνας, ο φρουρός του, ένα μαγικό πλάσμα, της αποκαλύπτει ότι είναι η χαμένη από καιρό πριγκίπισσα του μυθικού αυτού βασιλείου. Για να βρει την αλήθεια, η Οφηλία πρέπει να φέρει εις πέρας τρεις επικίνδυνες αποστολές, αποστολές που δεν μοιάζουν σε τίποτα με ό,τι έχει αντιμετωπίσει ως τώρα στη ζωή της.

5.The Social Network

Μια φθινοπωρινή βραδιά του 2003, ο φοιτητής του Χάρβαρντ και ιδιοφυΐα στις γλώσσες προγραμματισμού, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, κάθεται στον υπολογιστή του και ξεκινά να δουλεύει πάνω σε μια καινούρια ιδέα. Σε μια έξαψη blogging και προγραμματισμού στο φοιτητικό του δωμάτιο, ο Μαρκ αρχίζει κάτι που σύντομα θα μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο και θα προκαλέσει επανάσταση στην επικοινωνία. Μόλις έξι χρόνια, αλλά και 500 εκατομμύρια φίλους μετά, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ γίνεται ο νεαρότερος δισεκατομμυριούχος στην Ιστορία… Όμως για αυτόν τον επιχειρηματία, η επιτυχία οδηγεί τόσο σε προσωπικές όσο και νομικές επιπλοκές.

6.Solomon Kane

Ο Solomon Kane είναι ένας αδίστακτος μισθοφόρος-καπετάνιος του 16ου αιώνα που έχει σκοτώσει ακόμα και τον ίδιο του τον αδερφό. Όταν ο Kane μαθαίνει ότι πρόκειται να πεθαίνει, πραγματοποιεί μία συμφωνία με τον διάβολο να μην χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά βία ώστε να ξεφύγει από τα νύχια του Αγγέλου του Θανάτου! Έτσι αναγκάζεται να αλλάξει και να ζήσει μια φιλήσυχη ζωή σε ένα μοναστήρι. Τα πράγματα θα ανατραπούν όμως κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού του στην ενδοχώρα της Αγγλίας, όταν αποτυγχάνει να σώσει από τους διαβολικούς ακολούθους ενός πρώην ιερέα και νυν μάγου μια οικογένεια με την οποία είχε δεθεί σημαντικά. Τότε ορκίζεται να σώσει την κόρη τους που αιχμαλωτίστηκε, επιστρέφοντας πίσω στις βίαιες μεθόδους του και την σκοτεινή του πλευρά, ρισκάροντας την ίδια του τη ζωή.

7.Mama

Ένα ζευγάρι, η Άναμπελ κι ο Λούκας, αναλαμβάνουν την πρόκληση να μεγαλώσουν τα ανιψάκια του Λούκας, τα οποία έζησαν χαμένα μέσα στο δάσος για πέντε χρόνια. Τα δύο κορίτσια είναι στοιχειωμένα με το φάντασμα μιας γυναίκας, την οποία πιστεύουν για μάνα τους. Η Άναμπελ είναι σίγουρη για τις πνευματικές τους δυνάμεις και μέσω μιας επίκλησης, θέλει να επιστρέψει στη ζωή τα δικά της νεκρά παιδιά.

8.The Hurricane

Ο διάσημος πυγμάχος Ρούμπιν Κάρτερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Τυφώνας, είναι ο επικρατέστερος για τον τίτλο του πρωταθλητή μεσαίων βαρών. Επιστρέφοντας όμως, ένα βράδυ στο σπίτι του συλλαμβάνεται, κατηγορείται άδικα για τη δολοφονία τρίων ανθρώπων σε ένα κοντινό εστιατόριο και καταδικάζεται… τρείς φορές σε ισόβια κάθειρξη ! Στη φυλακή απομονώνεται και αποφασίζει να διοχετεύσει κάπου την οργή και την απελπισία του. Έτσι, αρχίζει να γράφει μέσα στο κελί του, ένα βιβλίο με την ιστορία της ζωής του και τίτλο Ο 16 Γύρος. Σύντομα…

9.Save the Last Dance

H Sarah ζει μια ζωή απόλυτα αφοσιωμένη στο χορό. Ο μεγάλος της στόχος είναι να επιτύχει στη διάσημη σχολή χορού Juliard της Νέας Υόρκης. Όμως η τραγική απώλεια της μητέρας της έρχεται να ανατρέψει τα σχέδιά της. Την στέλνει να ζήσει στις κακόφημες γειτονιές του Σικάγο μαζί με τον πατέρα της με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις. Και το νέο της σχολείο είναι εντελώς διαφορετικό. Ο ατίθασος χαρακτήρας της, της επιτρέπει να επιβιώσει

10.A Beautiful Mind

Η πορεία του Τζον Νας, ιδιοφυίας στα μαθηματικά, από την αρχή της καριέρας του και τη διαδικασία ανακάλυψης του εαυτού του που τον οδήγησε στη σχιζοφρένεια, ως και το θρίαμβο της θεραπείας και τη βράβευσή του με το βραβείο Νόμπελ.

Δες και αυτό: 10 ταινίες που μπορείς να απολαύσεις με το σύντροφο σου σήμερα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;