Η ευκαιρία της πρώτης μέρας στο πανεπιστήμιο
Χαζεύοντας σε ένα φόρουμ που είμαι μέλος, έκανε κάποιος μια ερώτηση για την πρώτη μέρα στο πανεπιστήμιο. Και, δεν θα πω ψέματα, ειλικρινά συγκινήθηκα!

Όλες οι πρώτες μέρες είναι σημαντικές. Κάτι νέο ξεκινά και αυτό από μόνο του εμπεριέχει πολλές ελπίδες. Νέα αρχή και σε πολλές περιπτώσεις αυτή η αρχή είναι και λευκή σελίδα. Μηδενίζεις την προηγούμενη ζωή σου και ξεκινάς άλλος άνθρωπος. Το πανεπιστήμιο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να εφεύρεις ξανά τον εαυτό σου. Όπως ακριβώς θες και ονειρευόσουν.

Η πρώτη μέρα είναι ένα χάος. Δεν ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Αλλά το γοητευτικό του θέματος είναι ότι δεν είσαι μόνος σου. Αυτό ακριβώς το χάος θα σε «αναγκάσει» να κοινωνικοποιηθείς, να μιλήσεις στον διπλανό σου, να επικοινωνήσεις και να κάνεις φίλους. Άλλους φίλους, νέους. Από άλλα μέρη της Αθήνας, από άλλα μέρη της Ελλάδας. Φίλους που δεν τους έτρωγες στη μούρη 12 χρόνια κάθε μέρα, όλη μέρα στο σχολείο, αναγκαστικά.

Θα έχεις αμφιβολία για το πώς θα ντυθείς, τί ώρα να πας, τί τσάντα να πάρεις, πού να καθίσεις, πόσες σημειώσεις να κρατήσεις, πώς να κάνεις μια ερώτηση. Θα είναι όλα ένα ερωτηματικό. Πώς μιλάω στη γραμματεία; Μπορώ να το ζητήσω αυτό; Να το ρωτήσω αυτό ή θα με περάσουν για χαζό;

Αλλά δεν είναι τέλειο να μπορείς να ξεκινάς κάτι νέο, εκεί που θες, εστιάζοντας σε όσα θες; Αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται πολύ συχνά στη ζωή μας, ίσως είναι και η μοναδική φορά και η πιο σημαντική. Άντε άλλη μια φορά στο μεταπτυχιακό, αλλά δεν είναι τόσο έντονο, εκεί ήδη έχεις πάρει μια κλίση, δεν μπορείς να τα αλλάξεις όλα.

Όσο ντροπαλοί και αν είστε, όσο και αν φοβάστε, όσο και αν δεν είστε σίγουροι, μην αφήσετε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Θα το μετανιώνετε μια ζωή.

Αρπάξτε κάθε ευκαιρία που θα σας δώσει το πανεπιστήμιο, από την πρώτη κιόλας μέρα. Άλλωστε άπειρες είναι οι φιλίες που ξεκίνησαν από μια απλή κουβέντα κατά τις εγγραφές ή επειδή έκατσαν σε διπλανά έδρανα στο αμφιθέατρο. Φιλίες που διαρκούν πολύ περισσότερο από κάποιες άλλες γιατί δεν έγιναν με βάση τον εξαναγκασμό αλλά έγιναν με βάση την επιλογή και τα κοινά ενδιαφέροντα.

Δεν θα είναι όλα ρόδινα, αυτό είναι δεδομένο. Αλλά αυτή είναι και η ομορφιά που κάνει το ταξίδι πιο ενδιαφέρον. Οι εμπειρίες του πανεπιστημίου είναι αυτές που σε στιγματίζουν για όλη σου τη ζωή και θα φαίνονται σε όλες τις πράξεις σου μετά.

Κοντοζυγώνει η ώρα για την πρώτη μέρα παιδιά, βουτήξτε με όλη σας τη δύναμη και απορροφήστε σαν σφουγγάρια ό,τι μπορείτε! Ακόμα και δεύτερη ευκαιρία να έχετε στο μέλλον, σαν την πρώτη δεν θα είναι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;