Ανεργία; Τι είναι αυτό;
Σε εποχή κρίσης, που η ανεργία των νέων χτυπάει κόκκινο, υπάρχουν επαγγελματικοί τομείς με μηδέν ανεργία, στους οποίους οι σπουδαστές πληρώνονται πριν καν αποφοιτήσουν!

Τέτοιοι τομείς είναι οι ξενοδοχειακές και οι ναυτιλιακές σπουδές. Με διεθνή προσανατολισμό από τη φύση τους, διαμορφώνουν «στελέχη χωρίς σύνορα»: φέτος μπορεί να εργάζεσαι σε ένα 5άστερο της Ρόδου και του χρόνου της Ελβετίας ή στα γραφεία μιας ναυτιλιακής στον Πειραιά και του χρόνου στα γραφεία του Λονδίνου.

Ρωτήσαμε τον υπεύθυνο σπουδών του BCA Δρ Σπύρο Κωστάκη, για τους λόγους για τους οποίους κάποιος επιλέγει αυτούς τους τομείς.

Δρ Κωστάκης: πολλοί νέοι άνθρωποι θέλουν επαγγέλματα με εμπειρίες και πολλές δυνατότητες πάνω στα οποία θα χτίσουν μια συναρπαστική ζωή. Η καριέρα στον ξενοδοχειακό και στον ναυτιλιακό τομέα προσφέρει αυτή την προοπτική. Γνωρίζεις σημαντικούς ανθρώπους, αποκτάς διεθνή κουλτούρα, αναπτύσσεις σύνθετες ικανότητες σε απαιτητικούς μεν αλλά ποιοτικούς επαγγελματικούς χώρους, που επιπλέον σου προσφέρουν πάρα πολύ υψηλές αποδοχές! Ακόμα και η πρακτική εξάσκηση που ξεκινάει από το 1ο έτος είναι αμειβόμενη. Έτσι η φοίτηση κοστίζει τελικά πολύ λιγότερο και η απόσβεση του κόστους των σπουδών γίνεται γρήγορα.

Το BCA συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Πλύμουθ, εφαρμόζει το ίδιο πρόγραμμα σπουδών και οι απόφοιτοί του είναι πτυχιούχοι του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ με διεθνή, αλλά και ελληνική αναγνώριση.

“Μπορούν να κάνουν καριέρα παντού, και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα” εξηγεί ο Δρ Κωστάκης, “καθώς τα πτυχία τους είναι ισοδύναμα με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων και αναγνωρίζονται από το ελληνικό κράτος. Ωστόσο, αυτές οι σπουδές απευθύνονται σε νέους που έχουν απαιτήσεις από τη ζωή τους, έχουν βάλει υψηλούς στόχους και εμείς τους δίνουμε τα εφόδια για να τους πραγματοποιήσουν. Έχουμε επίσης τμήματα διοίκησης επιχειρήσεων, ψηφιακού μάρκετινγκ και οικονομικών.”

Ο Δρ Κωστάκης θα βρίσκεται το νέο ακαδημαϊκό έτος στο νέο city-campus του ΒCA, στους Αμπελοκήπους, ένα εντυπωσιακό κτίριο 4.100 τετραγωνικών, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας: tech corners, 3d printers, VR sets, laser cutters. Είδαμε τα σχέδια για την πολύ μοντέρνα lounge area, τις βιβλιοθήκες, το μεγάλο αμφιθέατρο – πολυχώρο που θα λειτουργεί ως κέντρο πολιτιστικής ζωής και ψυχαγωγίας και σκεφτήκαμε πως έτσι θα θέλαμε να είναι το σύνολο της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

“Η Παιδεία δεν είναι μόνο μάθηση. Είναι βίωμα. Ποιοτικές σπουδές σημαίνει το σύνολο των παραμέτρων που τις συνθέτουν να έχει ποιότητα και επίπεδο” υπογράμμισε ολοκληρώνοντας ο Δρ. Κωστάκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;