Φοιτητική ζωή: 5 tips για εσένα που βιάζεσαι να ξεκινήσεις!
Σαν πρωτοετής χρειάζεσαι μια μικρή καθοδήγηση στη φοιτητική ζωή!

Η φοιτητική ζωή ξεκινά και πρέπει να προετοιμαστείς σωστά!

Ως πρωτοετής φοιτητής έχεις ανάμεικτα συναισθήματα για το ξεκίνημα που θα κάνεις στη φοιτητική ζωή σου αλλά πρέπει να σκεφτείς θετικά και να πιστέψεις στον εαυτό σου.

Η μεταβίβαση από το Λύκειο στη σχολή μπορεί να γίνει εύκολα αρκεί να διαμορφώσεις την κατάλληλη ψυχολογία και το κατάλληλο σκεπτικό.

Η φοιτητική ζωή θα σε προετοιμάσει για όλα όσα θα αντιμετωπίσεις στο μέλλον και στο νέο σου ξεκίνημα πρέπει να κάνεις καλή προετοιμασία.

1.Μάθε ότι χρειάζεται για τη σχολή σου.

Μπες στην αντίστοιχη ιστοσελίδα της σχολής ή σε κάποιο group του Facebook για να μάθεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να είσαι εντάξει με το χώρο αλλά και το τμήμα σου.

2.Περιπλανήσου μέσα στη σχολή.

Την ημέρα που θα κάνεις την εγγραφή σου, μπορείς να κάνεις μια βόλτα μέσα στο κτίριο και να δεις ποιος θα είναι ο χώρος ο οποίος θα σε υποδεχτεί τα επόμενα χρόνια.

3.Μάθε τα δρομολόγια.

Μπορεί να μην καταφέρεις να βρεις ένα σπίτι το οποίο να απέχει 5 λεπτά από τη σχολή με τα πόδια, οπότε θα χρειαστεί να μάθεις για τα ΜΜΜ που υπάρχουν γύρω σου αλλά και για τα δρομολόγια τους.

4.Πρόγραμμα μαθημάτων.

Μη δηλώσεις όλα τα μαθήματα από την αρχή από την αρχή επειδή είσαι ενθουσιασμένος. Παρακολούθησε κάποια και έπειτα μπορείς να καταλήξεις. Καλύτερα να ξεκινήσεις σιγά-σιγά για να πάρεις μια ιδέα και έπειτα να πέσεις στα βαθιά.

5.Βρες το κατάλληλο στέκι!

Όταν πας στη σχολή σου, φρόντισε να κάνεις και μια βόλτα έξω από αυτή. Σίγουρα θα υπάρχουν μαγαζιά που θα σου τραβήξουν την προσοχή και ίσως σκεφτείς να τα κάνεις στέκι για να μπορείς να πηγαίνεις μετά το μάθημα και να χαλαρώνεις.

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 5 tips για να έχεις μια ξεκούραστη εξεταστική

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;