Έχει γίνει η μοναξιά το νέο
Τι πήγε τόσο λάθος;

Κατά καιρούς έχω δει πολλά παράξενα να γίνονται trend. Ευτυχώς πάντα η επίδραση, η μόδα τους, φεύγει με την ίδια ταχύτητα που ήρθε. Και τα χρόνια περνάνε…

Αυτό που έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό με τρομάζει περισσότερο από πολλά βλακειές που είδα να ανεβαίνουν κατά καιρούς. Κυρίως γιατί είναι τόσο “σκοτεινό” που δύσκολα μπορεί να ειπωθεί ή να διαπιστωθεί. Η κοινωνία το αντιμετωπίζει ακόμα ως σύμπτωμα, που δεν ξέρει πως να το αντιμετωπίσει.

Για ποιο πράγμα μιλάω; Για τη μοναξιά…

Παρατηρώντας για χρόνια τους ανθρώπους (είτε κοντινούς μου, είτε όχι) έβλεπα ένα μοτίβο. Μία άρνηση για συναισθηματικούς δεσμούς. Αλλά πάντα έδινα άλλες ερμηνείες για το γεγονός.

Ξαφνικά τον τελευταίο καιρό βλέπω και ανθρώπους στα social media  -Instagram, Facebook, Youtube και λοιπά-, να λένε με καμάρι σχεδόν πόσο χαίρονται που δεν έχουν φίλους γιατί δεν τους απογοητεύει κανείς, δεν τους προδίδει, δε χρειάζεται να μιλάνε στα τηλέφωνα, να εξηγούν πράγματα που τους συμβαίνουν…  Και λέω: “ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;”. Οι ερωτικές σχέσεις είναι μια πιο πολύπλοκη κατάσταση. Μπορώ να καταλάβω τη σύγχιση, αλλά η φιλία; Πώς γίνεται να την αποφεύγεις συνειδητά;

Οι άνθρωποι που διαφημίζουν το πόσο καλά περνούν παρέα με τη μοναξιά τους, έχουν πείσει τον εαυτό τους πως όλα είναι καλά στη ζωή τους. Πως δε χρειάζονται κανέναν για να είναι ευτυχισμένοι. Πως δε χρειάζονται τον έρωτα, την αγάπη, τη συντροφικότητα, τη φιλία γιατί κάτι τέτοιο θα τους έκανε “ανθρώπινους”. Ευάλωτους άρα.

Επειδή λοιπόν “διάσημα” πρόσωπα, με ανθρώπους που τους ακολοθούν, παρουσιάζονται τόσο κουλ με τη μοναξιά και τη διαφημίζουν, την έκαναν κουλ ΚΑΙ για πολλούς άλλους. Και έγινε trend.

Το πιο τρομακτικό trend που μπορώ να σκεφτώ.

Δείτε επίσης: Περί Χούντας και άλλων δαιμονίων

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;