Αλλαγές στο Λύκειο: Οπισθοχωρεί ο Γαβρόγλου για τα Λατινικά;

Από neolaia.gr Team 6 Σεπτεμβρίου 2018

Πίσω Γιάννη τα καράβια!

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των φιλολόγων και τις κατηγορίες περί υποβάθμισης του επαγγέλματος των φιλολόγων, φαίνεται πως ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, κάνει ένα βήμα πίσω όσον αφορά τα Λατινικά.

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να διδάσκονται τα Λατινικά σε άλλες τάξεις του Λυκείου (Α και Β), αλλά όχι στη Γ’ Λυκείου. Παρουσιάζεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην αντικατάστασή τους από την Κοινωνιολογία.

Οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν στα σύνορα της χώρας, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να αντιδρούν και ακαδημαϊκοί του εξωτερικού για το γεγονός ότι οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε σχολές ανθρωπιστικών σπουδών δε θα εξετάζονται στο μάθημα των Λατινικών.

Μάλιστα, έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με αίτημα της ανάκλησης της απόφασης για την κατάργηση των Λατινικών στην Γ’ Λυκείου.

Μπορείς να δεις την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, στο υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους για την απόφαση, εδώ!

Δείτε επίσης: Αλλαγές στο Λύκειο: Γιατί καταργήθηκαν τα Λατινικά από τις Πανελλήνιες;

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486