Συνέντευξη για δουλειά: 7 μυστικά για να τη φέρεις στα μέτρα σου
Μάθε πως θα εξασφαλίσεις την επιτυχία!

Μια συνέντευξη για δουλειά μπορεί να σε αγχώσει και να «τα χάσεις».

Όταν αναζητάς εργασία και στέλνεις βιογραφικά, πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος για τη συνέντευξη που θα ακολουθήσεις και υπάρχουν τρόποι για να είναι άκρως πετυχημένη!

Αυτά είναι τα μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη για δουλειά:

1.Θετική στάση

Όταν έχεις θετική στάση και φανερώνεις την αρνητική ενέργεια που σε έχει καταβάλλει, τότε δίνεις και στον άνθρωπο που βρίσκεται απέναντι σου την αίσθηση πως μπορείς να διαχειριστείς καταστάσεις που είναι ίσως αγχωτικές.

2.Χαμόγελο.

Το χαμόγελο είναι σημαντικό. Δείχνει στον άλλο εμπιστοσύνη και δίνεις την εντύπωση πως αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις με αισιοδοξία. Δεν είπαμε να χαμογελάς με σκοπό να τραυματιστεί η γνάθος σου, αλλά χρειάζεται.

3.Οργάνωση. 

Να έχεις μαζί σου το βιογραφικό σου, στυλό και ένα σημειωματάριο. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξεις πως είσαι έτοιμος/η για όλα.

4.Κατάλληλη ενδυμασία.

Δε χρειάζεται να εμφανιστείς σε μια συνέντευξη για δουλειά φορώντας ότι πιο flashy έχεις. Ντύσου κομψά και απλά. Συνδύασε τα χρώματα σωστά και προσπάθησε να είσαι όσο πιο μίνιμαλ γίνεται.

5.Ενημέρωση.

Φρόντισε να γνωρίζεις αρκετές πληροφορίες για το μέρος στο οποίο πας. Μπορεί να σου γίνει κάποια σχετική ερώτηση και να βρεθείς προ εκπλήξεως.

6.Σωστές ερωτήσεις.

Μη ξεκινήσεις να ρωτάς για πράγματα που δε σε αφορούν σε πρώτο χρόνο. Οι ερωτήσεις σου πρέπει να είναι συγκεκριμένες και να αφορούν εκείνη τη στιγμή. Προσπάθησε να αποφύγεις ερωτήσεις που έχουν στόχο τον προσωπικό χώρο του ανθρώπου που σου κάνει τη συνέντευξη.

7.Στάση σώματος.

Η χειραψία σου πρέπει να είναι δυνατή για να δείξεις σιγουριά. Προσπάθησε να μην καμπουριάζεις και κράτα το κεφάλι σου ψηλά. Να ξέρεις πως η επαφή με τα μάτια παίζει σημαντική ρόλο.

Δες και αυτό: 4 ψέματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια συνέντευξη για δουλειά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;