Πανελλήνιες εξετάσεις: Ανακοινώνονται σήμερα οι αλλαγές!

Από neolaia.gr Team 3 Σεπτεμβρίου 2018

Οι πανελλήνιες εξετάσεις θα διαμορφωθούν διαφορετικά!

Αλλαγές θα ανακοινώσει σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, κ.Κώστας Γαβρόγλου για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι πανελλήνιες εξετάσεις θα αλλάξουν όπως άλλωστε είχε αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας. Οι αλλαγές δεν αφορούν μόνο τις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και το λύκειο.

Η ανακοίνωση των αλλαγών θα γίνει σήμερα, 3 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας.

Μια από τις αλλαγές που έχει γίνει ήδη γνωστή, είναι η κατάργηση του γνωστού κειμένου στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών.

Η κατάργηση της μετάφρασης του διδαγμένου κειμένου, έρχεται μετά από αποδοχή σχετικής εισήγησης από το ΙΕΠ. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου στο ΑΠΕ ΜΠΕ, η αποτροπή της αποστήθισης από το βιβλίο ήταν ο βασικός παράγοντας που συντέλεσε στην αλλαγή αυτή.

Το σύγχρονο κείμενο που θα προστεθεί, θα λειτουργεί σαν παράλληλο κείμενο, το οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να συγκρίνουν με το διδαγμένο και να είναι σε θέση να απαντήσουν σε ακόμα μία ερώτηση ερμηνευτικής φύσεως.

Ο Υπουργός Παιδείας με παλαιότερη δήλωση είχε εκφράσει ανοιχτά την σταδιακή κατάργηση των πανελλήνιων εξετάσεων (λίγο δύσκολο βέβαια), ενώ είχε προσθέσει πως θα υπάρχει ελάφρυνση στις εξετάσεις που δίνουν  οι μαθητές της Α’ και της Β’Λυκείου. Δεν αποκλείεται τίποτα στην προκειμένη φάση αλλά όλα δείχνουν πως πρόκειται για αλλαγές που  αν τεθούν σύντομα σε εφαρμογή, θα χαλαρώσουν τους υποψήφιους που θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Περιμένουμε να μάθουμε διά στόματος του Υπουργού όλες τις αλλαγές που θα τεθούν σε εφαρμογή στις Πανελλήνιες 2019.

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486