Πανελλήνιες - Αλλαγές: Καταργήθηκαν τα Λατινικά - Αυτό το μάθημα τα αντικαθιστά!
Πανελλήνιες - Αλλαγές: Δείτε τι ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας!

Πανελλήνιες – Αλλαγές: Σημαντικές αλλαγές ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου, με ποιο “τρανταχτή” να είναι αυτή της κατάργησης του μαθήματος των Λατινικών από τη λίστα με τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες. Και μάλιστα ο “αντικαταστάτης” του είναι η Κοινωνιολογία. Ένα μάθημα που μέχρι τώρα δεν είχε λάβει καμιά προσοχή στο σχολικό πρόγραμμα.

Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν θα ξεκινήσουν να ισχύουν από το σχολικό έτος 2019-2020. Δηλαδή τα παιδιά που φέτος θα είναι στη Β’ Λυκείου, θα δώσουν εξετάσεις με το νέο σύστημα Πανελληνίων.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι αλλάζει στο Λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ:

Οι Πανελλήνιες θα ακολουθούν τις απολυτήριες στα σχολεία παραμένουν όπως είναι σήμερα, με τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο, στο πρότυπο των παλαιών «Δεσμών» που αποτέλεσαν άλλωστε και το μακροβιότερο σύστημα στην ιστορία των διαγωνισμών εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας. Παραμένουν έτσι τα τέσσερα επιστημονικά πεδία στα οποία εξετάστηκαν εφέτος οι υποψήφιοι για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας (Ανθρωπιστικών Επιστημών, Θετικών Επιστημών, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Πληροφορικής και Οικονομικών) και τα τέσσερα βασικά μαθήματα που εξετάστηκαν ανά πεδίο.

Η Γ’ Λυκείου, θα λογίζεται από εδώ και πέρα ως ένα προπαρασκευαστικό στάδιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ομάδες προσανατολισμού γίνονται 4 από 3 και αντικαθίσταται το μάθημα των Λατινικών με το μάθημα της Κοινωνιολογίας. Το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας εμπλουτίζεται με την κοινωνική διάσταση της οικονομίας.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα του Ημερήσιου Λυκείου, εισέρχεται η Νεολληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τα Θρησκευτικά για μία ώρα και Φυσική Αγωγή για δύο ώρες.

Στο Γενικό Λύκειο προστίθενται δύο επιπρόσθετες ώρες από μαθήματα επιλογής.

Στις Πανελλήνιες καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας. Ο βαθμός του Απολυτηρίου θα συνυπολογίζεται με ποσοστό 10% για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο, ενώ το 90% θα καθορίζεται από τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σε κάθε κατεύθυνση θα υπάρχουν τρία μαθήματα από έξι ώρες το κάθε ένα.

Να σημειωθεί ξανά πως οι αλλαγές θα είναι σε ισχύ από το σχολικό έτος 2019-2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;