Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Νέα εποχή 3 – 10 Σεπτεμβρίου
Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: Τι θα φέρει ο Σεπτέμβρης στο ζώδιό σου;

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018: 3 – 10 Σεπτεμβρίου

Νέα εποχή…

Από την Λίλιαν Σίμου

Με τον πρώτο φθινοπωρινό μήνα, απαλλαγμένο επιτέλους από τις δυσκολίες του προηγούμενου διμήνου, μία νέα πορεία ξεκινά για μας.

Ήδη η τελευταία Πανσέληνος του Αυγούστου, έδειξε πως σταδιακά θα έχουμε πρακτικές επιλογές και εξισορρόπηση.

Στην αρχή του Σεπτεμβρίου λοιπόν, καθώς πολλά δεν αλλάζουν άμεσα, έχουμε την σύμπραξη δύο σημαντικών αστεροειδών, του Κενταύρου Χείρωνα και της Δήμητρας.

Ο Χείρωνας, σημαντικός και ουσιαστικός για να εκφράσει τις προσωπικές μας ανάγκες, τα κενά και ό,τι μας άφησε σημάδια οδύνης, βρίσκεται στον Κριό, ανάδρομος πλέον.

Βασικότερος όλων των Κενταύρων, λειτουργεί ως «χέρι βοήθειας» απέναντι στις παιδικές μνήμες, ως ένα φως που εστιάζει σε ό,τι υπόγεια αιμορραγεί και μας ταλαιπωρεί, αλλά αδυνατούμε ή δεν επιθυμούμε να αγγίξουμε. Τα πρόσφατα χρόνια ο Χείρωνας διάνυσε ένα ασαφές τοπίο θολών ετών, που προέβαλαν την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια, την απογοήτευση, την απομυθοποίηση και τον πόνο.

Από τον Απρίλιο όπου εισήλθε στον Κριό μετά από μισό αιώνα, υπογραμμίζει όπως έχω αναφέρει στο αντίστοιχο άρθρο (Χείρωνας στον Κριό: στην κόψη του ξυραφιού), πως χρειάζεται να ασχοληθούμε ξανά με τον υπαρξιακό μας πόνο.

Να αφήσουμε κατά μέρος τις ενοχικές τάσεις, τον αυτοτραυματισμό που ως τώρα μας οδήγησε σε ασαφή μονοπάτια και σε θολές κατευθύνσεις, να αντιμετωπίσουμε ό,τι ματώνει την ψυχή και να αποφασίσουμε, αν και λαβωμένοι…να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα.

Αυτό βιώθηκε για αρκετούς μήνες, όμως ο Χείρωνας είναι ξανά λόγω της ανάδρομης πορείας στην 0η μοίρα του Κριού και λίγο προτού περάσει για λίγους μήνες στο τέλος του ζωδιακού ξανά, σχηματίζει αντίθεση προς τον αστεροειδή Δήμητρα, στον Ζυγό.

Η Δήμητρα αντιπροσωπεύει την γόνιμη πλευρά μας, που μπορεί να εξελιχθεί σε όλα τα επίπεδα, στο φυσικό πεδίο (η Μητέρα), στο συναισθηματικό (η γαλούχηση ενός παιδιού – ή έργου) και στο πνευματικό (η πνευματική μας εξέλιξη).

Η Δήμητρα είναι το βασικό αρχέτυπο της Μητέρας, που δεν επιτρέπει στο παιδί της να αυτονομηθεί ή δεν μπορεί να δεχτεί την αυτονομία του έργου της… Παρά ταύτα, είναι διαρκώς παρούσα στο να συμβουλεύσει, να νουθετήσει, να εκπαιδεύσει άλλους «σαν παιδιά της».

Η σύγκρουση της Δήμητρας στον Ζυγό με τον Χείρωνα στον Κριό και σε κρίσιμες μοίρες και οι δύο, είναι κατά τη γνώμη μου συμβολική και ουσιαστική. Είναι η διαμάχη μεταξύ της δεκτικής και γόνιμης πλευράς μας, με την κατακτητική και μαχητική πλευρά. Είναι επίσης η αιώνια σύγκρουση των αντιθέτων που περιλαμβάνει το θηλυκό και το αρσενικό. Είναι το «Εγώ» που συγκρούεται με το «Εμείς». Είναι η κρίση στο να διατηρήσουμε την αυτοδιάθεσή μας και την αυτονομία μας, αλλά ταυτόχρονα να είμαστε μέλος αυτής της κοινωνίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε το μήνυμα της εβδομάδας, που αποσκοπεί στον τρόπο με τον οποίο θα αφήσουμε πίσω τις πίκρες και τις ταλαιπωρίες και θα ορθώσουμε ανάστημα, προσδοκώντας σε νέες σχέσεις, νέες συνεργασίες, και νέες γόνιμες προοπτικές σε ό,τι μας ενδιαφέρει. Γιατί κυρίως μετά από μεγάλη κρίση, νιώθουμε πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, δίχως αποθάρρυνση και δίχως παραίτηση…

Εβδομαδιαίες προβλέψεις 2018

Κριός

Θα πρέπει να στρέψετε την προσοχή στη ρεαλιστική ισορροπία των σχέσεων. Αναγνωρίζετε την αξία της γενναιοδωρίας, του αυθορμητισμού και της γεφύρωσης των διαφορών. Αλλά διατηρείτε ένα πληγωμένο Εγώ. Βασική επίτευξη είναι να συμπορεύεστε με ηρεμία, ομοψυχία, με έναν ήσυχο, ευγενικό τρόπο. Σημαντικό είναι να έχετε απέναντί σας κάποιον αξιόπιστο κι εξυπηρετικό και να συνεισφέρετε και οι δύο στη σχέση ή συνεργασία. Δεν χρειάζεται ο ένας να προσπαθεί να επιβληθεί του άλλου μέσω της δύναμης ή αδυναμίας. Το οικογενειακό αρχέτυπο, καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που θα κινηθείτε για να καλυφθούν οι ανάγκες της σχέσης. Υπάρχει συνήθως δυσκολία να ξεπεραστεί η εξάρτηση από τον σύντροφο.

Ταύρος

Έχετε ένα ενδιαφέρον στις δημιουργικές ιδέες και συνεργασίες, στην πρακτική τους πλευρά αρχικά. Αλλά επειδή μπορεί να ασχοληθείτε με την πνευματική σας υπόσταση, θα υπάρξει και ενδιαφέρον προς την παραγωγικότητα του πνεύματος. Η φυσική και ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να αποκαταστήσει την υγεία σε καταστάσεις αδυναμίας που οφείλονται και σε ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Η καθημερινότητά σας πρέπει να είναι ισορροπημένη, πρακτικά και πνευματικά. Επίσης αποφύγετε να τρέφετε τον ψυχισμό σας με εμπειρίες εξάρτησης ή βαθιάς συναισθηματικής σύνδεσης. Μπορεί η φροντίδα του εαυτού να προσφέρεται βοηθώντας αδύναμους οικονομικά ή ανθρώπους με ευαισθησίες υγείας.

Δίδυμοι

Αυτή την περίοδο, χρειάζεται να χρησιμοποιείτε φιλοσοφικές ιδέες με πρακτικό τρόπο. Κάθε ειδίκευση, ταλέντο ή εκπαίδευση λαμβάνεται για να προωθήσει τα ενδιαφέροντά σας και την προσωπικότητά σας. Θα είστε παραγωγικοί σε χόμπι, ασχολίες και διασκεδάσεις, αλλά και ομαδικές δραστηριότητες. Φροντίζετε τους άλλους επιδιώκοντας γνώση, ελευθερία και αλήθεια. Αυτά τα ιδανικά μπορεί να εμφανισθούν μέσω ενός συλλογικού χώρου, με κοινά ιδανικά με τα δικά σας. Θα ήταν σημαντικό να έχετε ένα σημαντικό στόχο στον οποίο θα αναλάβετε ευθύνη, πρωτοβουλία ή τον καθοδηγητικό ρόλο. Ταυτόχρονα όμως, θα σας ενδιαφέρει να κάνετε μία παραγωγική και δημιουργική σχέση που θα προωθήσει την έμπνευσή σας και θα ξεχωρίσει το ταλέντο σας.

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;