Φοιτητική ζωή: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε πρωτοετής!
Η καλή ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στη φοιτητική ζωή!

Ξεκινώντας τη φοιτητική ζωή σου θα έρθεις αντιμέτωπος με πολλές καταστάσεις.

Η φοιτητική ζωή κρύβει όλα τα συναισθήματα που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος καθώς θα δεις πολλά. Θα βιώσεις την επιτυχία, την απόρριψη, την χαρά ακόμη και τον έρωτα (υπάρχουν πολλές σχέσεις που ξεκίνησαν μέσα από τη σχολή!). όμως όλα αυτά είναι διαχειρίσιμα, αρκεί να βρεις τα πατήματα σου και να ξέρεις ποιος είσαι.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τη φοιτητική ζωή, αλλά όχι στο θέμα της σχολής, αλλά στο κομμάτι που αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις και είναι αυτά:

1.Να είσαι ο εαυτός σου.

Είναι σημαντικό να δείξεις ποιος είσαι από την αρχή και να μη φοβάσαι. Θα βρεθούν αυτοί που θα εκτιμήσουν και θα σε δεχτούν για τον μοναδικό και ξεχωριστό χαρακτήρα σου.

2.Η εξερεύνηση ξεκινά από εσένα.

Μην περιμένεις από κανέναν να σου πει τι θα κάνεις. Ανακάλυψε μόνος σου όλα όσα χρειάζεται να μάθεις στην αρχή και έπειτα κάνε συζητήσεις που αφορούν τη σχολή για να μάθεις παραπάνω πληροφορίες.

3.Πήγαινε στα μαθήματα.

Θα βρεις χρόνο να κάνεις τα πάντα. Αλλά είναι σημαντικό στην αρχή να δίνεις το παρόν στα μαθήματα και να παρακολουθείς γιατί υπάρχουν διαφορές συγκριτικά με το σχολείο.

4.Βρες αυτό που σου ταιριάζει.

Στη σχολή θα μπορέσεις να ανακαλύψεις διάφορες δραστηριότητες που ίσως σου αρέσουν. Δε χάνεις κάτι αν τις δοκιμάσεις.

5.Διάβασμα.

Ξεκινά σιγά-σιγά! Μην τρελαθείς από την πρώτη μέρα και σε καταβάλλει το άγχος. Δε βιάζεσαι. Θα παρακολουθήσεις τα μαθήματα, θα κάνεις σημειώσεις και θα βρεις χρόνο να διαβάσεις.

6.Μην απομονωθείς.

Μπορεί να είσαι ντροπαλή ψυχή. Οκ, δεκτό. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να στριμώξεις τον εαυτό σου στην απομόνωση. Μίλα με κόσμο και θα καταλάβεις πως στη σχολή δε χωρούν ντροπές.

7.Μην απογοητευτείς.

Μην κάνεις αυτό το κακό στον εαυτό σου. Θα υπάρξουν στιγμές που δε θα πηγαίνουν τα πράγματα όπως θέλεις αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα βάλεις πλερέζα. Όλα είναι ανθρώπινα και πρέπει να κατανοήσεις πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

 

Δες και αυτό: Φοιτητική ζωή: 10 life hacks που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς σωστά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;