Συνέντευξη για δουλειά: 5 τρόποι για να είναι επιτυχημένη!
Ο φόβος είναι ο μόνος εχθρός σε μια συνέντευξη για δουλειά!

Μην τρομάζεις όταν σε καλούν σε συνέντευξη για δουλειά!

Το καλοκαίρι τελείωσε, τα κεφάλια «μέσα» και εσύ έχεις αποφασίσει πως φέτος θα βρεις τη δουλειά που θέλεις. Έχεις στείλει το βιογραφικό σου, έχεις κάνει τις κατάλληλες κινήσεις και έχεις μιλήσει με ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να κλείσεις την επόμενη συνέντευξη για δουλειά.

Το τηλέφωνο έχει χτυπήσει και εσύ μόλις έκλεισες την πρώτη σου συνέντευξη για δουλειά. Τι θα κάνεις, όμως, για να στεφθεί με επιτυχία;

1.Να είσαι ο εαυτός σου.

Προφανώς δε θα είσαι η party animal εκδοχή σου αλλά σίγουρα δεν πρέπει να λείπει το χαμόγελο σου και η ευχάριστη διάθεση σου από μια συνέντευξη. Όσο σοβαρός και αν είναι ο άλλος απέναντι σου, εσύ θα δείξεις πως μπορείς να φέρεις τη «λιακάδα» στο μέρος που βρίσκεσαι. Θετική στάση.

2.Δυνατή χειραψία.

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, από μια χειραψία κρίνονται πολλά. Υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν δυνατές χειραψίες και αμέσως ξέρεις πως μπορείς να τους έχεις εμπιστοσύνη και να στηριχτείς πάνω τους.

3.Προετοίμασε θέματα συζήτησης.

Είναι καλό από την προηγούμενη μέρα να ενημερωθείς για το μέρος στο οποίο κλήθηκες σε συνέντευξη για δουλειά. Μάθε τι είναι και αν μπορείς να μάθεις και πληροφορίες για τον εργοδότη, ακόμη καλύτερα.

4.Πάντα να έχεις μαζί σου βιογραφικό, στυλό και ένα σημειωματάριο.

Δείχνεις πως είσαι οργανωμένος και έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Εννοείται πως μπορείς να κρατάς σημειώσεις καθ’όλη τη διάρκεια της συνέντευξης.

5.Ο τόνος τη φωνής.

Προσπάθησε να μη μιλάς ούτε πολύ δυνατά, αλλά ούτε και πολύ σιγά. Οι δυνατές φωνές συνήθως δείχνουν επιβλητικότητα ενώ οι χαμηλόφωνες φανερώνουν έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Δες και αυτό: 4 ψέματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ σε μια συνέντευξη για δουλειά

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;