Η Ελλάδα που κάνουμε ότι δεν βλέπουμε
Λυπάμαι που θα σας χαλάσω την ψευδαίσθηση, αλλά υπάρχει μια Ελλάδα, κάτω από την γκρίνια, την κακογουστιά, την καγκουριά και τα πολιτικά θέματα που είναι έτοιμη να κάνει την αλλαγή, που δουλεύει πυρετωδώς μέρα και νύχτα για να ξεφύγει από αυτήν τη “μαύρη μοίρα” που άλλοι της έχουν ετοιμάσει.

Γενικά, δεν είμαι υπέρ του δέοντος “εθνικίστρια” (σε εισαγωγικά, μην παρεξηγηθούμε κιόλας και αρχίζετε και βρίζετε) αλλά έχω δηλώσει και άλλες φορές την αγάπη μου προς τη χώρα και την πεποίθησή μου ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να σηκωνόμαστε και να φεύγουμε όλοι και μετά να έχουμε και άποψη για το τι γίνεται σε αυτήν.

Η προηγούμενη βδομάδα μου θύμισε λοιπόν ότι δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε η Ελλάδα. Δεν είναι μόνο τα νησιά και τα γλέντια. Δεν είναι μόνο η γκρίνια και οι τσακωμοί. Δεν είναι η γραφειοκρατία και τα παράθυρα με τους πολιτικούς που τσακώνονται. Δεν είναι η ανύπαρκτη βοήθεια από το κράτος και το ότι δεν μπορούμε να οργανωθούμε 5 άνθρωποι μεταξύ μας. Είναι πολλά παραπάνω.

Ακόμα και μέσα στη μαυρίλα γύρω μας, ακόμα και σε αυτούς που κατηγορούμε για ανεπάρκεια, υπάρχουν κάποιοι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, και με το παραπάνω. Διακινδυνεύουν τη ζωή τους, είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν, προσπαθούν να κάνουν πάντα το καλύτερο και να πάνε ένα βήμα παραπάνω.

Η προηγούμενη βδομάδα μου έδωσε και κατάλαβα πόσο “τυφλοί” είμαστε. Πόσο βλέπουμε όσα θέλουμε να δούμε απλά και μόνο για να έχουμε πάτημα να γκρινιάζουμε και να είμαστε μονίμως νευριασμένοι. Κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη μας υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αριστεύουν. Άνθρωποι που βοηθούν άλλους, άνθρωποι που φροντίζουν το περιβάλλον γύρω μας, άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν θεραπείες σε αρρώστιες. Υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν το κάθε λεπτό γιατί έχουν δει τα χειρότερα και έχουν συνειδητοποιήσει ότι κάτι πρέπει να γίνει ώστε να πάμε μπροστά.

Μέρες όπως οι προηγούμενες, δίνουν άλλον αέρα στην προσπάθειά μου να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι σε αυτό το πράγμα, στην προσπάθεια για κάτι καλύτερο πέρα από τις γκρίνιες και την μαυρίλα. Και πόσο το έχουμε ανάγκη αυτό ρε παιδιά…

Αρνούμαι πεισματικά να πιστέψω ότι όλα γίνονται με μέσο, ότι όλα έχουν κάποιον πονηρό σκοπό, ότι όλα γίνονται για την καρέκλα. Ναι, πολλά γίνονται γι΄αυτούς τους λόγους, αλλά αν καταλήξουμε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα, τότε ας μην βγαίνουμε καν από το σπίτι, ας περιμένουμε το τέλος μπροστά στον καναπέ.

Είναι ωραίες τέτοιες ευκαιρίες, τέτοιες συναναστροφές. Αναπτερώνονται οι ελπίδες και σου θυμίζουν γιατί κάνεις ό,τι κάνεις, γιατί συνεχίζεις να προσπαθείς και γιατί πρέπει να κάνεις στην άκρη όλους τους μαλάκες που επιμένουν να σε κρατάνε πίσω.

Εμψυχωτικό και φιλοσοφικό το σημερινό άρθρο, το ξέρω. Αλλά κάπου κάπου πρέπει να τα λέμε και αυτά. Εντάξει να δείχνουμε τα κακώς κείμενα αλλά τα καλά πρέπει να αναδεικνύονται και να ανεβαίνουν σε βάθρο ώστε να τα έχουμε σαν παράδειγμα. Να έχουμε έναν στόχο βρε αδερφέ…!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;