Σε ποια ηλικία λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος μας;
Κατα την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, ο εγκέφαλος του περνά τα "πάνω" και τα "κάτω" του. Ποια είναι η περίοδος που έχει την βέλτιστη λειτουργία;

Κατα την διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, ο εγκέφαλος του περνά τα “πάνω” και τα “κάτω” του. Ποια είναι η περίοδος που έχει την βέλτιστη λειτουργία;

Η απάντηση είναι ο εγκέφαλος των εφήβων.

Οι έφηβοι μαθαίνουν και θυμούνται καλύτερα τις νέες εμπειρίες απο τους ενήλικες.

Σύμφωνα με μια νέα μικρή αμερικανική επιστημονική έρευνα. η ιδιότητα αυτή των εφήβων βοηθά στην προετοιμασία τους για την ανεξάρτητη ενήλικη ζωή.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, Κολούμπια και Καλιφόρνια, με επικεφαλής την ψυχολόγο Τζούλιετ Νταβίντοφ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης “Neuron”, στην οποία συνέκριναν τις επιδόσεις 41 εφήβων ηλικίας 13 έως 17 ετών και 31 ενηλίκων 20 έως 30 ετών.

Σε ποια ηλικία λειτουργεί καλύτερα ο εγκέφαλος μας

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να παίξουν ένα βιντεοπαιγνίδι, ενώ την ίδια στιγμή ο εγκέφαλός τους θα μελετάται με λειτουργική μαγνητική απεικόνιση (fMRI).
Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως οι έφηβοι απάντησαν σωστά περισσότερες ερωτήσεις, ενώ και τα τεστ μνήμης έδειξαν ότι θυμούνταν διάφορες λεπτομέρειες, σε σχέση με τους μεγαλύτεροους συμμετέχοντες.

Ο ιππόκαμπος και το ραβδωτό σώμα ήσαν οι δύο περιοχές του εγκεφάλου που ενίσχυαν την θέση των εφήβων, διότι εμφάνιζαν μεγαλύτερη νευρωνική δραστηριότητα και μεγαλύτερη διασύνδεση μεταξύ τους, από ό,τι στην περίπτωση των ενηλίκων.

Είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνεται ότι ο ιππόκαμπος παίζει τέτοιο ρόλο-κλειδί στην μάθηση και στην μνήμη των εφήβων, και λειτουργεί, ιδιαίτερα. όταν οι έφηβοι πιστεύουν ότι κάτι έχουν να κερδίσουν ή να απολαύσουν.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;