Βάσεις 2018: Αναλυτικά οι τελευταίες εκτιμήσεις - Τι βλέπουμε ανά πεδίο;
Βάσεις 2018: Δείτε αναλυτικά!

Οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα και η αγωνία των υποψηφίων θα τελειώσει!

Οι Βάσεις 2018 θα ανακοινωθούν μετά τις 27 Αυγούστου και σίγουρα μέχρι τέλος του μήνα, όπως ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Μερόπη Τζούφη, σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα για τις Βάσεις 2018, να δουν τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει ειδικοί αναλυτές και είναι γνώστες του θέματος που κάθε χρόνο απασχολεί χιλιάδες μαθητές που έλαβαν μέρος στις Πανελλαδικές.

Βάσεις 2018: Ανακοινώνονται σύντομα τα αποτελέσματα – Μάθε πότε!

Αυτές είναι οι τελευταίες εκτιμήσεις σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ»:

1ο Επιστημονικό πεδίο

Το τμήμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι Νομικές και οι Ψυχολογίες αναμένεται ότι φέτος θα έχουμε μικρή άνοδο των υψηλόβαθμων Τμημάτων Οι μικρές αυξήσεις που θα συναντήσουμε όμως δεν θα υπερβούν τα 100 μόρια. Τα θέματα της Ιστορίας Προσανατολισμού δυσκόλεψαν τους υποψήφιους καθώς απαιτούσαν κριτική ικανότητα και όχι απομνημόνευση όμως ακολούθησαν τα βατά θέματα στα Λατινικά που εξισορρόπησαν τα αποτελέσματα.

Στις σχολές ΜΜΕ δε φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα συναντήσουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις που σε πολλές σχολές θα ξεπερνούν και τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο δεν υπάρχουν πολλά ΤΕΙ για να δεχθούν υποψηφίους με λίγα μόρια οπότε θα δούμε μεγαλύτερο ποσοστό νέων σε σχέση με τα άλλα Πεδία που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία Σχολή.
Βάσεις 2018: Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις σε ποια σχολή πέρασες!

2ο Επιστημονικό πεδίο

Στα τμήματα των Θετικών Επιστημών (Φυσικομαθηματικές,Πολυτεχνεία) η πτώση θα είναι αισθητή σε όλες σχεδόν τις Σχολές λόγω των χαμηλότερων επιδόσεων των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι της αύξησης των θέσεων, και της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πτώση αναμένεται να καταγραφεί σχεδόν σε όλα τα Τμήματα του Πεδίου.

Η Φυσική ήταν το μάθημα που προκάλεσε δυσκολίες και θα είναι η κυριότερη αιτία που θα μετακινήσει τις βάσεις προς τα κάτω ενώ και η Χημεία Προσανατολισμού προκαλεί πτώση των βάσεων .

Στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Πληροφορικής θα δούμε μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια.

Δεν αποκλείεται στα ΤΕΙ της επαρχίας η βαθμολογία σε πολλές Σχολές να είναι κοντά στα 8.000 μόρια.

3ο Επιστημονικό πεδίο

Στις σχολές των Επιστημών Υγείας όπου ανήκουν και στις Ιατρικές Σχολές θα σημειωθεί μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες. Οι Ιατρικές Σχολές αλλά και οι Σχολές Βιολογίας που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων θα πέσουν φέτος .

Η Ιατρική Αθήνας δεν αποκλείεται να πέσει τελικά κάτω από τα 19.000 μόρια.

4ο Επιστημονικό πεδίο

Στα τμήματα των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής ενδέχεται να δούμε παρόμοιες βάσεις με τις περσινές αλλά στις σχολές που έχουν υψηλή ζήτηση θα υπάρξει άνοδος έως και 300 μόρια. Το μάθημα Αρχές Οικονομικής θεωρίας φαίνεται πως ήταν σε καλά επίπεδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή άνοδο καθώς είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας.

Οι βάσεις δεν θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ και θα υπάρξει άνοδος σε πολλά δημοφιλή Τμήματα ΑΕΙ κυρίως στην Αττική.

Όσο αφορά τις Στρατιωτικές σχολές δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά με τις περσινές βάσεις.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις που έδωσε ο ειδικός αναλυτής, κ.Χατζητέγας για τις Βάσεις 2018, στην εκπομπή «Καλοκαιρινή ενημέρωση»:

Ο κ.Χατζητέγας εκτιμά πτώση στις Βάσεις 2018 για τις ιατρικές και τις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές. Στα παιδαγωγικά τμήματα προβλέπει «εκτόξευση» προς τα πάνω . Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στατιστικά από τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τις προτιμήσεις των υποψηφίων στα μηχανογραφικά τους δελτία, τις αυξομειώσεις στους αριθμούς των εισακτέων ανά σχολή και τις συγκρίσεις όλων αυτών των δεδομένων με τα αντίστοιχα περσινά, με βάση τα στατιστικά. Μάλιστα, ο κ.Χατζητέγας ανέφερε πως τα τμήματα Χημείας είναι αυτά που έχουν υψηλή ζήτηση, μαζί με τα Παιδαγωγικά.

Η Νομική Αθηνών «ανεβαίνει» αλλά είναι μικρό το νούμερο, ενώ βλέπουμε και το τμήμα Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ να ανεβαίνει.

Τα Παιδαγωγικά τμήματα, είναι αυτά που φέτος θα έχουν την τιμητική τους και θα δούμε να άνοδο μέχρι και 2.000 μόρια σε τμήματα της Περιφέρειας. Όλα τα τμήματα της χημείας έχουν αυξημένη ζήτηση και ειδικά το Πολυτεχνείο είναι από τις σχολές που οι υποψήφιοι επιλέγουν κάθε χρόνο. Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Ιατρικές σχολές που πάντα έχουν υψηλή ζήτηση, θα σημειώσουν πτώση γιατί σε όλα τα μαθήματα υπήρχαν χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων.

Πίνακες:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;