Βάσεις 2018: Παρατείνεται η αγωνία των υποψηφίων - Πότε ανακοινώνονται;
Οι Βάσεις 2018 έχουν προκαλέσει τεράστια αγωνία!

Οι Βάσεις 2018 έχουν καταφέρει να εντείνουν την αγωνία των υποψηφίων που ανυπομονούν να ξεκινήσει η φοιτητική ζωή!

Πολλές εκτιμήσεις, πολλές συζητήσεις και ανατροπές θα δούμε στις Βάσεις 2018 καθώς ειδικές αναλυτές επισημαίνουν πως τα παιδαγωγικά τμήματα θα δουν μεγάλη άνοδο και μπορεί να αγγίξουν και τα 2.000 μόρια σε τμήματα της περιφέρειας.

Μάθε τα πάντα για τις Βάσεις 2018 εδώ!

Οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα καθώς δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας που να τις αφορά και αυτό έχεις σαν αποτέλεσμα να αγχώνονται ακόμη περισσότερο οι υποψήφιοι, καθώς θέλουν να ξέρουν τι και πως για να ξεκινήσουν τις ετοιμασίες αν τυχόν βρεθούν εκτός της πόλης τους.

Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις δείχνουν μια γενική πτώση σε αρκετά τμήματα ενώ στις σχολές που χρειάστηκε οι μαθητές να δώσουνε ιδικό μάθημα, φαίνεται πως υπάρχει μια μικρή άνοδος.

Οι εκτιμήσεις αναλυτικά:

1ο Επιστημονικό πεδίο

Το τμήμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι Νομικές και οι Ψυχολογίες αναμένεται ότι φέτος θα έχουμε μικρή άνοδο των υψηλόβαθμων Τμημάτων Οι μικρές αυξήσεις που θα συναντήσουμε όμως δεν θα υπερβούν τα 100 μόρια. Τα θέματα της Ιστορίας Προσανατολισμού δυσκόλεψαν τους υποψήφιους καθώς απαιτούσαν κριτική ικανότητα και όχι απομνημόνευση όμως ακολούθησαν τα βατά θέματα στα Λατινικά που εξισορρόπησαν τα αποτελέσματα.

Στις σχολές ΜΜΕ δε φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα συναντήσουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις που σε πολλές σχολές θα ξεπερνούν και τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο δεν υπάρχουν πολλά ΤΕΙ για να δεχθούν υποψηφίους με λίγα μόρια οπότε θα δούμε μεγαλύτερο ποσοστό νέων σε σχέση με τα άλλα Πεδία που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία Σχολή.

Βάσεις 2018: Με αυτόν τον τρόπο θα μάθεις σε ποια σχολή πέρασες!

2ο Επιστημονικό πεδίο

Στα τμήματα των Θετικών Επιστημών (Φυσικομαθηματικές,Πολυτεχνεία) η πτώση θα είναι αισθητή σε όλες σχεδόν τις Σχολές λόγω των χαμηλότερων επιδόσεων των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι της αύξησης των θέσεων, και της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πτώση αναμένεται να καταγραφεί σχεδόν σε όλα τα Τμήματα του Πεδίου.

Η Φυσική ήταν το μάθημα που προκάλεσε δυσκολίες και θα είναι η κυριότερη αιτία που θα μετακινήσει τις βάσεις προς τα κάτω ενώ και η Χημεία Προσανατολισμού προκαλεί πτώση των βάσεων .

Στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Πληροφορικής θα δούμε μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια.

Δεν αποκλείεται στα ΤΕΙ της επαρχίας η βαθμολογία σε πολλές Σχολές να είναι κοντά στα 8.000 μόρια.

3ο Επιστημονικό πεδίο

Στις σχολές των Επιστημών Υγείας όπου ανήκουν και στις Ιατρικές Σχολές θα σημειωθεί μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες. Οι Ιατρικές Σχολές αλλά και οι Σχολές Βιολογίας που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων θα πέσουν φέτος .

Η Ιατρική Αθήνας δεν αποκλείεται να πέσει τελικά κάτω από τα 19.000 μόρια.

4ο Επιστημονικό πεδίο

Στα τμήματα των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής ενδέχεται να δούμε παρόμοιες βάσεις με τις περσινές αλλά στις σχολές που έχουν υψηλή ζήτηση θα υπάρξει άνοδος έως και 300 μόρια. Το μάθημα Αρχές Οικονομικής θεωρίας φαίνεται πως ήταν σε καλά επίπεδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή άνοδο καθώς είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας.

Οι βάσεις δεν θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και θα υπάρξει άνοδος σε πολλά δημοφιλή Τμήματα ΑΕΙ κυρίως στην Αττική.

Όσο αφορά τις Στρατιωτικές σχολές δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά με τις περσινές βάσεις

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;