Βάσεις 2018: Αυτό είναι το επιστημονικό πεδίο εκτιμάται η μεγαλύτερη πτώση!
Βάσεις 2018: Σχεδόν σε όλα τα τμήματα που το αφορούν!

Οι Βάσεις 2018 είναι το «hot» θέμα των ημερών καθώς οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση τους!

Μεγάλη αγωνία καθώς όλοι περιμένουμε να μάθουμε πότε θα ανακοινωθούν επίσημα οι Βάσεις 2018 καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα, αλλά σύμφωνα με όσα ακούγονται οι Βάσεις 2018 ενδέχεται να ανακοινωθούν μετά τις 24 Αυγούστου.

Πιθανές ημερομηνίες ανακοίνωσης είναι η 27η, η 28η και η 29η μέρα του Αυγούστου αλλά ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Οι Βάσεις 2018 όπως όλα δείχνουν θα σημειώσουν πτωτική πορεία φέτος στα περισσότερα τμήματα αλλά υπάρχουν και τμήματα που θα δουν ανοδική πορεία και μάλιστα αρκετά μεγάλη. Τα Παιδαγωγικά τμήματα είναι οι «star» των φετινών βάσεων καθώς ενδέχεται να «εκτοξευτούν» μέχρι και 2.000 μόρια.

Το επιστημονικό πεδίο όπου εκτιμάται η μεγαλύτερη πτώση μορίων είναι το 20 επιστημονικό πεδίο, όπως μας ενημερώνει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις που αναφέρονται αναλυτικά στο  ρεπορτάζ:

1ο Επιστημονικό πεδίο

Το τμήμα των Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι Νομικές και οι Ψυχολογίες αναμένεται ότι φέτος θα έχουμε μικρή άνοδο των υψηλόβαθμων Τμημάτων Οι μικρές αυξήσεις που θα συναντήσουμε όμως δεν θα υπερβούν τα 100 μόρια. Τα θέματα της Ιστορίας Προσανατολισμού δυσκόλεψαν τους υποψήφιους καθώς απαιτούσαν κριτική ικανότητα και όχι απομνημόνευση όμως ακολούθησαν τα βατά θέματα στα Λατινικά που εξισορρόπησαν τα αποτελέσματα.

Στις σχολές ΜΜΕ δε φαίνεται να υπάρχει κάποια αλλαγή.

Στα Παιδαγωγικά Τμήματα θα συναντήσουμε τις μεγαλύτερες αυξήσεις που σε πολλές σχολές θα ξεπερνούν και τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο δεν υπάρχουν πολλά ΤΕΙ για να δεχθούν υποψηφίους με λίγα μόρια οπότε θα δούμε μεγαλύτερο ποσοστό νέων σε σχέση με τα άλλα Πεδία που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε καμία Σχολή.

Μάθε τα πάντα για τις Βάσεις 2018 εδώ!

2ο Επιστημονικό πεδίο

Στα τμήματα των Θετικών Επιστημών (Φυσικομαθηματικές,Πολυτεχνεία) η πτώση θα είναι αισθητή σε όλες σχεδόν τις Σχολές λόγω των χαμηλότερων επιδόσεων των υποψηφίων σε σχέση με πέρυσι της αύξησης των θέσεων, και της δημιουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Πτώση αναμένεται να καταγραφεί σχεδόν σε όλα τα Τμήματα του Πεδίου.

Η Φυσική ήταν το μάθημα που προκάλεσε δυσκολίες και θα είναι η κυριότερη αιτία που θα μετακινήσει τις βάσεις προς τα κάτω ενώ και η Χημεία Προσανατολισμού προκαλεί πτώση των βάσεων .

Στις σχολές υψηλής ζήτησης όπως τα Πολυτεχνία, Φυσικομαθηματικές, Γεωπονικές και Πληροφορικής θα δούμε μικρότερη πτώση έως και 300 μόρια.

Δεν αποκλείεται στα ΤΕΙ της επαρχίας η βαθμολογία σε πολλές Σχολές να είναι κοντά στα 8.000 μόρια.

Βάσεις 2018: Νέες εκτιμήσεις – Πίνακες!

3ο Επιστημονικό πεδίο

Στις σχολές των Επιστημών Υγείας όπου ανήκουν και στις Ιατρικές Σχολές θα σημειωθεί μικρή πτώση στις υψηλόβαθμες και μικρές αυξομειώσεις στις μεσαίες. Οι Ιατρικές Σχολές αλλά και οι Σχολές Βιολογίας που είναι ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων θα πέσουν φέτος .

Η Ιατρική Αθήνας δεν αποκλείεται να πέσει τελικά κάτω από τα 19.000 μόρια.

4ο Επιστημονικό πεδίο

Στα τμήματα των Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής ενδέχεται να δούμε παρόμοιες βάσεις με τις περσινές αλλά στις σχολές που έχουν υψηλή ζήτηση θα υπάρξει άνοδος έως και 300 μόρια. Το μάθημα Αρχές Οικονομικής θεωρίας φαίνεται πως ήταν σε καλά επίπεδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια μικρή άνοδο καθώς είναι μάθημα αυξημένης βαρύτητας.

Οι βάσεις δεν θα είναι χαμηλότερες από τις περσινές όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ και θα υπάρξει άνοδος σε πολλά δημοφιλή Τμήματα ΑΕΙ κυρίως στην Αττική.

Όσο αφορά τις Στρατιωτικές σχολές δε θα υπάρξει μεγάλη διαφορά με τις περσινές βάσεις

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;