5 τοποθεσίες όπου ο τουρισμός έχει αρχίσει να χαλάει την εμπειρία!
Τα social media καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις διακοπές μας και πλέον, τα αποτελέσματα δεν είναι καλά!

Την επόμενη φορά που θα κάνεις scroll down στο Instagram και θα ζηλεύεις φωτογραφίες διακοπών, παρηγόρησε τον εαυτό σου με την ιδέα πως σε εκείνη την φάση υπάρχουν άλλοι 20 τύποι με κινητό στο χέρι που προβάλουν το ίδιο ακριβώς σημείο.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η δημοσιότητα που φέρνει το Instagram και αλλα social media έχουν βοηθήσει στην οικονομική ενίσχυση ορισμένων υποβαθμισμένων περιοχών, φέρνοντας τουρίστες σε μέρη που δεν θα έβρισκαν ποτέ εάν δεν υπήρχαν τα social media.

Το θέμα είναι, πως, σε ορισμένες περιπτώσεις, όλα αυτά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα εάν πρόκειται για πόλεις που δεν είναι προετοιμασμένες για τέτοια κύματα τουρισμού.

Πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς τους προορισμούς, όπως τους συγκρότησε το Business Insider:

Ισλανδία

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reach Iceland (@iceland_photography) στις

Αυτό το απομακρυσμένο νησί-έθνος έχει δει μια τερατώδη αύξηση σε επισκέπτες τα τελευταία χρόνια. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι το Game of Thrones. Πολλοι ταξιδιώτες θέλουν να βρεθούν στα δραματικά τοπία που είδαν στην σειρά και, σε συνδυασμό με τις φθηνές πτήσεις και το σωστό μάρκετινγκ, το νησί ‘βουλιάζει’ από κόσμο.

Οι ντόπιοι, όπως αναφέρεται στο Business Insider, διαμαρτύρονται πως οι τουρίστες καταστρέφουν το ευαίσθητο οικοσύστημα του νησιού και αφήνουν έναν χαμό πίσω τους σε κάθε φυσικό τοπίο που πηγαίνουν.

Κούβα

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sin prisa pero sin Pausa (@heri_y_) στις

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της Κούβας, τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες βρέθηκαν στην χώρα το 2016, ένας αριθμός που αποτελεί αύξηση 13% από το 2015.

Ο τουρισμός, όμως, έχει ορισμένες επιπτώσεις για τον κόσμο, όπως ανέφεραν οι New York Times σε δημοσίευμα του 2016.

Οι Κουβανοί αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα και αυξήσεις στις τιμές, σε σημείο που οι ντόπιοι δεν μπορούν να αγοράσουν βασικά αγαθά. Τα τοπικά ξενοδοχεία και εστιατόρια “πήζουν” από τους επισκέπτες, αυξάνουν τις τιμές και αφήνουν πολύ λίγα για τους ντόπιους.

Νέα Ζηλανδία

Works of art. #NZMustDo [?Mine Bay, Lake Taupo. ?: @girl_about_world] #Travel #NewZealand #NZ #Nature

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη New Zealand (@purenewzealand) στις

Η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει αντίστοιχα θέματα με την Ισλανδία, για παρόμοιους λόγους κιόλας. Χάρη στις εμφανίσεις της σε ταινίες, όπως το Lord of the Rings και το Hobbit, η χώρα έχει προωθηθεί άπειρα ως τουριστικός προορισμός.

Ο τουρισμός είναι σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της χώρας, αποδίδει 9.7 δισεκατομμύρια στο ΑΕΠ της και απασχολεί το 7.5% του πληθυσμού της.

Οι κάτοικοι, όμως, διαμαρτύρονται πως οι τουρίστες που μπορούν να εγκατασταθούν και να περιπλανιούνται όπου θέλουν, δεν σέβονται το περιβάλλον. Η χώρα, μάλιστα, δεν διαθέτει τις υποδομές για να διαχειριστεί το σκουπίδι που αφήνουν πίσω όλοι αυτοί οι τουρίστες.

Ακόμη, αναφέρεται πως υπάρχουν προβλήματα στην διαθεσιμότητα δωματίων ξενοδοχείων, στο πάρκινγκ και στις δημόσιες τουαλέτες.

Μάτσου Πίτσου, Περού

Me di cuenta que la vida es un sueño y antes de morir ay que aprovecharla ⛰ #machupicchu #aguascalientes #peru #perugram #cuszo #cusco #lima #southamerica #solotravel #seetheworld #travel #explore #live #backpacking #stayhappy #worldcitizen #girlsborntotravel #girlslovetravel #travelblogger #travelinggirl #femmetravel #dametraveler #glt #iamtb

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη n. (@es_lebe_das_leben) στις

Το Μάτσου Πίτσου υποδέχεται καθημερινά περίπου 2.500 επισκέπτες και ως εκεί, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNESCO και του Περού. Το όριο έχει ως σκοπό την προστασία του χώρου.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου και Τουρισμού της χώρας, το 2015, το μέρος είχε 1.3 εκατομμύρια επισκέπτες. Ο υπερβολικός κόσμος προκαλεί προβλήματα στα αρχαία και πλέον, υπάρχει σχέδιο για την μείωση του τουρισμού.

Ο νέος κανονισμός, ο οποίος θα εφαρμοστεί από το 2019, επιβάλει πως οι επισκέπτες θα πρέπει να έχουν οδηγούς, να ακολουθούν συγκεκριμένες διαδρομές και να έχουν χρονικά όρια στην επίσκεψη τους.

 

Παραλία των Γουρουνιών, Μπαχάμες

Pig beach ?#exhumas #pigbeach #nofilter #funtimes

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daphnée Beauchesne-Boislard (@daphnee_beauchesne) στις

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το συγκεκριμένο σημείο έχει γίνει διάσημο για τα γουρούνια που κολυμπάνε εκεί. Έχουν γίνει τόσο διάσημα που τουρίστες συρρέουν στην περιοχή για να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Τον Φεβρουάριο του 2017, επτά γουρούνια βρέθηκαν νεκρά και οι αναφορές έλεγαν πως τους δόθηκε αλκοόλ και φαγητό από τους τουρίστες.

Το National Geographic ανέφερε αργότερα πως ο θάνατος των γουρουνιών προκλήθηκε από την κατανάλωση άμμου ωστόσο, ένας ερευνητής ισχυρίστηκε πως τα γουρούνια βασιζόντουσαν τόσο στα σνακ από τους τουρίστες που άλλαξαν τελείως τρόπο ζωής.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;