Βάσεις 2018: «Εκτόξευση» σε συγκεκριμένα τμήματα - Νέες εκτιμήσεις! (πίνακες)
Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018;

Οι Βάσεις 2018 έχουν προκαλέσει μεγάλη αγωνία και όλοι αναμένουμε τα αποτελέσματα!

Oι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 24 Αυγούστου αφού οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τις εξής ημερομηνίες: 27 ή 28 ή 29 Αυγούστου.

Ο ειδικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλοκαιρινή ενημέρωση» της ΕΡΤ, και έκανε τις δικές του εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2018.

Μάθε τα πάντα για τις Βάσεις 2018 εδώ! 

Ο κ.Χατζητέγας εκτιμά πτώση των βάσεων στις ιατρικές και τις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές. Στα παιδαγωγικά τμήματα προβλέπει  «εκτόξευση» προς τα πάνω . Σύμφωνα με τον ειδικό αναλυτή οι εκτιμήσεις βασίζονται στα στατιστικά από τις βαθμολογίες των πανελλαδικών εξετάσεων, τις προτιμήσεις των υποψηφίων στα μηχανογραφικά τους δελτία, τις αυξομειώσεις στους αριθμούς των εισακτέων ανά σχολή και τις συγκρίσεις όλων αυτών των δεδομένων με τα αντίστοιχα περσινά, με βάση τα στατιστικά. Μάλιστα, ο κ.Χατζητέγας ανέφερε πως τα τμήματα Χημείας είναι αυτά που έχουν υψηλή ζήτηση, μαζί με τα Παιδαγωγικά.

Η Νομική Αθηνών «ανεβαίνει» αλλά είναι μικρό το νούμερο, ενώ βλέπουμε και το τμήμα Ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ να ανεβαίνει. Παρακάτω είναι ο σχετικός πίνακας που είδαμε στην εκπομπή:

Οι ιατρικές σχολές φαίνεται πως θα σημειώσουν πτώση, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα και ο λόγος είναι οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν χαμηλές:

Ο «άγνωστος χ των νέων Παιδαγωγικών», το νέο Πανεπιστήμιο Αττικής, οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι δύο ανώτατες σχολές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι οι αλλαγές που πιστεύει ο ειδικός αναλυτής ότι μεγαλώνουν την αγωνία των υποψηφίων.

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο φαίνεται πως υπάρχει μια μικρή άνοδος στα ρετιρε του επιστημονικού πεδίου, αλλά από εκεί και πέρα θα υπάρχει εξισορρόπηση στα πεδία, καθώς ο υποψήφιος έχει το δικαίωμα να δηλώσει το σύνολο των αριθμών των σχολών που περιέχονται στο επιστημονικό πεδίο.

Επίσης αναφέρθηκε στην πτώση μορίων που θα υπάρχει σε πολλά περιφερειακά τμήματα και είπε πως θα είναι αρκετά μεγάλη.

Ο αριθμός των εισακτέων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας ανέρχεται σε 74.692, από 70.726 πέρυσι.

Βάσεις 2018: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις λίγο πριν ανακοινωθούν!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;