Έλληνες στρατιωτικοί: Αφέθηκαν ελεύθεροι!
Oι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επιστρέφουν στην Ελλάδα!

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί είναι πλέον ελεύθεροι!

Δυο Έλληνες στρατιωτικοί, ο Άγγελος Μητρετώδης και ο Δημήτρης Κούκλατζης, κρατούνταν για 167 ημέρες σε φυλακές στην Τουρκία, καθώς είχαν συλληφθεί πριν από λίγους μήνες με την κατηγορία κατασκοπείας. Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί αρνήθηκαν από την αρχή τις κατηγορίες εις βάρος τους αλλά παρόλα αυτά παρέμειναν στις φυλακές της Ανδριανούπολης, μέχρι να εξεταστούν πλήρως όλα τα στοιχεία.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, για πολλοστή φορά, και ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους, μαζί με τους δικηγόρους τους. Για μια ακόμη φορά επανέλαβαν στην κατάθεση τους πως δεν είναι κατάσκοποι ενώ οι δικηγόροι είπαν πως η επεξεργασία των στοιχείων δεν έχει δείξει την παραμικρή ένδειξη για όσα κατηγορούνται. Τα κινητά τους βρέθηκαν «καθαρά» με αποτέλεσμα να αποκλείσουν οι αρχές το ενδεχόμενο κατασκοπείας.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν ευσταθούν οι κατηγορίες για κατασκοπεία και έλαβε υπόψιν του το χρόνο που πέρασαν στις φυλακές, με αποτέλεσμα οι δυο στρατιωτικοί να αφεθούν ελεύθεροι. Θα δικαστούν μόνο για την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και όπως έχει γίνει γνωστό, στη δίκη θα παραστούν δια του δικηγόρου τους.

Οι δυο στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα με το προεδρικό αεροσκάφος όπου τους περιμένουν φίλοι και συγγενείς, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μόλις πληροφορήθηκε για το συμβάν δήλωσε: 

«Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν. Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;