Μήπως δεν φροντίζουμε το σώμα μας όσο θα έπρεπε;
Σε ποιες χώρες ο κόσμος φροντίζει καλύτερα τον εαυτό του και σε ποιες δεν φροντίζει ούτε σώμα ούτε διατροφή;

Σε ποιες χώρες ο κόσμος φροντίζει καλύτερα τον εαυτό του και σε ποιες δεν φροντίζει ούτε σώμα ούτε διατροφή;

Οι χώρες στις οποίες συναντάει κανείς μεγαλύτερα επίπεδα εισοδηματικής ανισότητας στο εσωτερικό τους, είναι συνήθως αυτά όπου η νεολαία διαθέτει τη χειρότερη φυσική κατάσταση, εξαιτίας, κυρίως, της έλλειψης σωματικής άσκησης και χειρότερης διατροφής.

Το παραπάνω συμπέρασμα προήλθε απο διεθνή επιστημονική έρευνα που ανέλαβε να συγκρίνει τα επίπεδα φυσικής κατάστασης των παιδιών και εφήβων σε 50 χώρες, συσχετίζοντας τα επίπεδα ανισότητας κάθε χώρας.

Στις βορειοευρωπαϊκές χώρες (όπως η Ισλανδία και η Εσθονία),στις σκανδιναβικές χώρες, στην Ιαπωνία, καθώς και ορισμένες αφρικανικές (με πρώτη την Τανζανία) ο πληθυσμός εμφανίζει τις υψηλότερες «βαθμολογίες» φυσικής κατάστασης στα παιδιά επτά έως 17 ετών.

Ταυτόχρονα, αρκετά καλές θέσεις στην κατάταξη καταλαμβάνουν η Γαλλία και η Τσεχία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στον «πάτο» της λίστας βρίσκεται το Μεξικό, με τις ΗΠΑ μόλις τέταρτες από το τέλος. Γενικότερα, ολόκληρη η Αμερική υστερεί σημαντικά σε σχέση με την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Γκραντ Τόμκινσον του Πανεπιστημίου της Βόρεια Ντακότα, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό αθλητιατρικό περιοδικό «British Journal of Sports Medicine», μελέτησαν στοιχεία από 177 έρευνες από όλο τον κόσμο, που περιλάμβαναν αεροβικά τεστ σε συνολικά 1,14 εκατομμύρια παιδιά.

Όσο μεγαλύτερη είναι η «ψαλίδα» μεταξύ πλουσίων και φτωχών, τόσο οι νέοι της χώρας εμφανίζουν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ φυσικής κατάστασης.

Τα αγόρια εν γένει εμφανίζουν καλύτερη φυσική κατάσταση από τα κορίτσια, πράγμα που έχει εμφανιστεί σαν φαινόμενο σε αρκετές μελέτες.

Στις χώρες σημαντικές εισοδηματικές ανισότητες, ένα μεγάλο ποσοστό νέων δυσκολεύονται να αποκτήσουν πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, έχουν λιγότερες ευκαιρίες άσκησης στο σχολείο ή εκτός σχολείου, καθώς και χειρότερη ποιότητα διατροφής.

Για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των παιδιών, οι επιστήμονες συστήνουν τουλάχιστον μια ώρα άσκησης τη μέρα, οποιασδήποτε μορφής, από τα οποία το ένα τρίτο θα πρέπει να γίνεται με έντονο ρυθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;