Μόλις μάθαμε γιατί οι άνδρες νομίζουν ότι έχουν πάντα δίκιο!
Κι όμως, ήταν οι επιστήμονες που επιβεβαίωσαν το στερεότυπο!

Είναι από αυτές τις στερεοτυπικές απόψεις που συνηθίζουν οι γυναίκες να επαναλαμβάνουν, όμως από ότι φαίνεται έχει και κάποια επιστημονική βάση που δικαιώνει την άποψη αυτή.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Caltech του Western University στην Αμερική, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η άρνηση (ορισμένων) ανδρών να παραδεχτούν τα λάθη του συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, και όχι μόνο με την ξεροκεφαλιά, όπως μέχρι τώρα πιστεύαμε.

Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης στον οργανισμό των ανδρών, συνδέθηκε με την γρήγορη λήψη αποφάσεων και στην πεποίθηση πως οι αποφάσεις αυτές ήταν και σωστές. Οι άνδρες με αυξημένη τεστοστερόνη παρουσίασαν περισσότερες ενστικτώδεις αντιδράσεις, αυξημένη αυτοπεποίθηση, αναστολή του διανοητικού ελέγχου και κατά συνέπεια ήταν περισσότερο επιρρεπείς σε λάθος αποφάσεις.

Επομένως, εφόσον και το θέμα είναι βιολογικό, ίσως θα πρέπει να δείχνουμε μια μικρή ανοχή στους άνδρες και την αδυναμία τους να παραδεχτούν το άδικό τους. Άλλωστε εμείς οι γυναίκες ξέρουμε καλά πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν οι ορμόνες.

Συμπέρασμα; Υπομονή και για τα δύο φύλα. Ας τα βρούμε κάπου στη μέση…

Δείτε επίσης: Τα πράγματα που κάνουν μια γυναίκα να ξενερώσει με έναν άνδρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;