Μόλις μάθαμε γιατί οι άνδρες νομίζουν ότι έχουν πάντα δίκιο!

Από neolaia.gr Team 10 Αυγούστου 2018

Κι όμως, ήταν οι επιστήμονες που επιβεβαίωσαν το στερεότυπο!

Είναι από αυτές τις στερεοτυπικές απόψεις που συνηθίζουν οι γυναίκες να επαναλαμβάνουν, όμως από ότι φαίνεται έχει και κάποια επιστημονική βάση που δικαιώνει την άποψη αυτή.

Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Caltech του Western University στην Αμερική, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η άρνηση (ορισμένων) ανδρών να παραδεχτούν τα λάθη του συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, και όχι μόνο με την ξεροκεφαλιά, όπως μέχρι τώρα πιστεύαμε.

Τα υψηλά επίπεδα της ορμόνης στον οργανισμό των ανδρών, συνδέθηκε με την γρήγορη λήψη αποφάσεων και στην πεποίθηση πως οι αποφάσεις αυτές ήταν και σωστές. Οι άνδρες με αυξημένη τεστοστερόνη παρουσίασαν περισσότερες ενστικτώδεις αντιδράσεις, αυξημένη αυτοπεποίθηση, αναστολή του διανοητικού ελέγχου και κατά συνέπεια ήταν περισσότερο επιρρεπείς σε λάθος αποφάσεις.

Επομένως, εφόσον και το θέμα είναι βιολογικό, ίσως θα πρέπει να δείχνουμε μια μικρή ανοχή στους άνδρες και την αδυναμία τους να παραδεχτούν το άδικό τους. Άλλωστε εμείς οι γυναίκες ξέρουμε καλά πόσο μπορούν να μας επηρεάσουν οι ορμόνες.

Συμπέρασμα; Υπομονή και για τα δύο φύλα. Ας τα βρούμε κάπου στη μέση…

Δείτε επίσης: Τα πράγματα που κάνουν μια γυναίκα να ξενερώσει με έναν άνδρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ