5 λάθη που κάνεις και σαμποτάρεις την εικόνα σου!

Από neolaia.gr Team 10 Αυγούστου 2018

Και ήρθε η ώρα να τα διορθώσεις!

Είναι μέσα στο γονίδιο του ανθρώπου να θέλει να γίνεται αρεστός. Έτσι εξασφαλίζει το ότι θα γίνει μέλος μιας ομάδας και έτσι θα καταφέρει να επιβιώσει. Εξάλλου σε κανέναν δεν αρέσει η μοναξιά για πολύ.

Επιπλέον, στις ανταγωνιστικές εποχές που ζούμε, χρειάζεται κόπο για να χτίσεις την εικόνα σου. Είτε για να πετύχεις στη δουλειά σου, στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και φυσικά στις ερωτικές.

Πολλές φορές όμως κάνουμε κάποια λάθη χωρίς να το θέλουμε και σαμποτάρουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Άκου λοιπόν ποια είναι τα πράγματα που θα πρέπει να προσέξεις:

1. Δεν έχεις αυτοπεποίθηση 

Αν εσύ ο ίδιος δεν έχεις εμπιστοσύνη και πίστη στον εαυτό σου, πώς περιμένεις να έχουν οι άλλοι; Η ομορφιά, η ικανότητα και η εξυπνάδα ακόμα, μπορούν πολλές φορές να «καταπατηθούν» από τη γοητεία.

Και να ξέρεις… Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση (όχι σε σημείο ναρκισσισμού) είναι και οι πιο γοητευτικοί.

2. Δεν τσαλακώνεσαι

Αν φοβάσαι πως οι άλλοι δε θα σε πάρουν στα σοβαρά αν έχεις δεν έχει μια αυστηρή εικόνα, κάνεις λάθος. Το να μπορείς να τσαλακωθείς δείχνει πως είσαι ακομπλεξάριστος, με εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και με χιούμορ.

Χαλάρωσε λίγο και δε θα χάσεις.

3. Φοβάσαι να έρθεις σε αντιπαράθεση

Το να τσακώνεσαι χωρίς λόγο είναι φυσικά χαζό και ανώριμο. Το να έχεις όμως φωνή που ζητάς να ακουστεί όταν πρέπει, δείχνει πως έχεις μυαλό, γνώμη και… ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να κερδίσει πολλούς ανθρώπους, ακόμα και αν δε συμφωνούν μαζί σου.

Μην αποφεύγεις συνέχεια την αντιπαράθεση λοιπόν. Δείξε ποιος είσαι.

4. Δεν κάνεις μεγάλα όνειρα

Δεν είναι κακό να είσαι ολιγαρκής, αρκεί να μη γίνεσαι μίζερος. Ποιος δε γοητεύεται από κάποιον που είναι παθιασμένος, με μεγάλα όνειρα που δε φοβάται να κυνηγήσει;

5. Δεν πιστεύεις στην ομορφιά σου

Κάθε φορά που βρίσκεσαι σε ένα χώρο βρίσκεις κάποια που πιστεύεις πως είναι πιο ωραία από εσένα. Και αμέσως υποτιμάς τον εαυτό σου. Η ομορφιά (εξωτερική και εσωτερική) είναι υποκειμενική και μη συγκρίσιμη. Είσαι μοναδική και ξεχωριστή. Πίστεψε στον εαυτό σου!

Δείτε επίσης: 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου!