Βάσεις 2018: Πώς θα κινηθούν στις σχολές υψηλού ενδιαφέροντος;
Άνοδο ή πτώση κρύβουν για τις σχολές υψηλής ζήτησης οι Βάσεις 2018;

Στο τέλος της φτάνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2018. Ο Αύγουστος πλησιάζει στα μέσα του και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι Βάσεις 2018 θα ανακοινωθούν τις τελευταίες μέρες του μήνα. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως η ημερομηνία ανακοίνωσης είναι η 24η Αυγούστου.

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις 2018 ανά πεδίο από τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ:

Εκτιμήσεις βάσεις για το 1ο Πεδίο

«Στο πρώτο πεδίο, αυτό των ανθρωπιστικών σπουδών, είχαμε λίγο ευκολότερα θέματα από πέρυσι, ενώ έχουμε μια αύξηση των εισακτέων, άρα αυτό αναμένεται να οδηγήσει τις βάσεις σταθεροποιητικά, ελαφρώς προς τα πάνω ίσως στις υψηλές σχολές. Ενδεχομένως όμως να έχουμε πτώση στις μεσαίες σχολές και κάτω, γιατί οι υποψήφιοι του πρώτου πεδίου έχουν και την επιλογή των παιδαγωγικών σχολών, που δεν την είχαν όλοι πέρυσι» εξηγεί ο κ.Βαφειαδάκης.

Εκτιμήσεις βάσεις για το 2ο Πεδίο

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο πεδίο, αυτό των φυσικομαθηματικών σχολών και της πληροφορικής, ο κ.Βαφειαδάκης εκτιμά πως αναμένεται πτώση «που ξεκινάει από τα «ρετιρέ», δηλαδή τα Πολυτεχνεία», καθώς εμφάνισαν αυξημένη δυσκολία τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας και της Έκθεσης. «Αναμένουμε μια πτώση που μπορεί να ξεκινάει από τα 200 μόρια και να είναι και μεγαλύτερη» σημειώνει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ.

Εκτιμήσεις βάσεις για το 3ο Πεδίο

Σημαντική πτώση πάντως αναμένεται στο τρίτο πεδίο, αυτό των επιστημών υγείας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις. «Σε όλα τα μαθήματα έχουμε σημαντική πτώση της βαθμολογίας» αναφέρει ο κ.Βαφειαδάκης, ενώ στο συγκεκριμένο πεδίο δεν υπάρχει και αύξηση των εισακτέων. Ενδεικτικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των φροντιστών Ελλάδας αναφέρθηκε στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας «η οποία ενδέχεται να κατέβει τα 19.000 μόρια».

Εκτιμήσεις βάσεις για το 4ο Πεδίο

Το δε τέταρτο πεδίο εκτιμάται πως θα εμφανίσει «σταθεροποιητικές τάσεις με μια μικρή ενδεχομένως άνοδο «στις σχολές που είναι πάνω από 15″, κάτι που οφείλεται στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας» εξήγησε ο κ.Βαφειαδάκης. Σε ό,τι αφορά δε τις στρατιωτικές σχολές, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των φροντιστών Ελλάδας αναφέρθηκε σε καθοδικές τάσεις σε όσες βρίσκονται στο δεύτερο πεδίο «ενώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική που είναι κοινές ίσως να «τσιμπήσουνε» και λίγο, να πάρουνε μια μικρή άνοδο» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;