Νέα εφαρμογή παρέχει 500 ευρώ σε 18χρονους για να δουν συναυλίες, θέατρο, σινεμά και αγώνες!
Η εφαρμογή που φέρνει τους νέους πιο κοντά στην τέχνη!

Το Pass Culture, είναι μια νέα πιλοτική εφαρμογή που στις αρχές του 2019, όταν θα έχει περάσει το στάδιο των δοκιμών, θα τεθεί σε λειτουργία.

Η κυκλοφορία της συγκεκριμένης εφαρμογής με εντολή του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, και έχει σαν βασικό στόχο να φέρει τους νέους πιο κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό. Οι 18χρονοι στη χώρα, θα μπορούν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και της συγκεκριμένης εφαρμογής (που κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια) να λάβει πίστωση ύψους 500 ευρώ για να την ξοδέψει ερχόμενος σε επαφή με τον πολιτισμό.

Αποκλειστικά και μόνον οι 18χρονοι είναι “δικαιούχοι” της παροχής και θα λάβουν την πίστωση σε μια προσπάθεια να διευρύνουν την πρόσβασή τους στην τέχνη, τη μουσική, το θέατρο, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τον αθλητισμό. Θα έχουν επιλογή να ξοδέψουν το ποσό σε ταινίες, εκθέσεις, βιβλία και μουσικά όργανα.

Παρεμφερής τακτική είχε επιχειρήσει να εφαρμόσει και η Ιταλία. Ωστόσο το σχέδιο ναυάγησε. Αφού είχαν ξεκινήσει ορισμένοι να ξεπουλούν το “πάσο” τους στη μαύρη αγορά.

Το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας υπόσχεται να παρακολουθεί και να αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μία ανάλογη προσπάθεια να γίνει η τέχνη πιο προσιτή στη νεολαία, η γκαλερί Tate διέθεσε φθηνότερα τα εισιτήριά της τον Απρίλιο του περασμένου έτους για παιδιά και νέους ηλικίας 16-25 ετών.

Δείτε επίσης: Interrail: Πώς θα σου φαινόταν να ταξιδέψεις στην Ευρώπη δωρεάν;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;