5 ικανότητες που πρέπει να διαθέτεις για να βγεις νικητής στη «μάχη της εργασίας»
Ποια είναι λοιπόν αυτά τα στοιχεία που πρέπει να αποκτήσει κάποιος κατά τη διάρκεια των σπουδών του έτσι ώστε να εξασφαλίσει ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον;

Βρισκόμαστε στην εποχή όπου δεξιότητες όπως η «προαπαιτούμενη» γνώση τουλάχιστον δύο ξένων γλωσσών ή οι προχωρημένες γνώσεις σε επίπεδο χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή θεωρούνται, αν όχι «παρωχημένες», σίγουρα αυτονόητες. Οι απαιτήσεις για κάποιον που επιθυμεί να γίνει ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας έχουν –για πολλοστή φορά– αναδιαμορφωθεί. Στη λίστα αυτή προστέθηκαν νέες δεξιότητες, τις οποίες οι νυν αλλά και οι μελλοντικοί φοιτητές θα πρέπει να αναπτύξουν προκειμένου να διεκδικήσουν μία αξιόλογη θέση στο εργασιακό περιβάλλον του –όχι και τόσο μακρινού– μέλλοντος.

Το Deree – The American College of Greece έχοντας αντιληφθεί πως το μέλλον βρίσκεται ήδη… εδώ, προσαρμόζει συνεχώς τον ακαδημαϊκό του σκελετό, όχι μόνο προσθέτοντας νέες ειδικότητες, αλλά εκσυγχρονίζοντας και τις ήδη υπάρχουσες, για να προσφέρει στους φοιτητές του σφαιρική αντίληψη της σύγχρονης εργασιακής πραγματικότητας και να τους εξοπλίσει με τα καλύτερα εφόδια πριν βγουν στη «μάχη της εργασίας».

Ποια είναι λοιπόν αυτά τα στοιχεία που πρέπει να αποκτήσει κάποιος κατά τη διάρκεια των σπουδών του έτσι ώστε να εξασφαλίσει ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον;

1) Πολυδιάστατη και σφαιρική γνώση: Οι δουλειές της επόμενης δεκαετίας θα απαιτούν από τον εργαζόμενο, πέραν του βασικού του αντικειμένου, ένα πλέγμα περιφερειακών γνώσεων, με κύρια στοιχεία τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη, καθώς και την ανάπτυξη ιδιαίτερων επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Το αμερικανικό μοντέλο εκπαίδευσης, που εφαρμόζει σε όλες τις βαθμίδες του το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, πετυχαίνει αυτό ακριβώς: Οι φοιτητές του να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μαθήματα ανάμεσα σε 26 majors και 44 minors, ακόμη και αν το βασικό αντικείμενο των σπουδών τους «φαινομενικά» δεν ταιριάζει με το εκάστοτε επιλεγμένο μάθημα. Φανταστείτε, λοιπόν, να σας δινόταν η δυνατότητα κατά τη διάρκεια των οικονομικών σπουδών σας να παρακολουθήσετε κάποιο μάθημα ψυχολογίας ή θεάτρου!

Όμως οι φοιτητές του Deree δεν έχουν μόνο αυτή την ευκαιρία.

Με το πρόγραμμα Παράλληλης Φοίτησης, φοιτητές του ελληνικού πανεπιστημίου (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) μπορούν να παρακολουθούν παράλληλα μαθήματα, με σκοπό τη διεύρυνση του γνωστικού τους αντικειμένου και τελικά την ισχυροποίησή τους απέναντι στις εργασιακές απαιτήσεις του σήμερα, επιλέγοντας την ειδικότητα που τους ταιριάζει ανάμεσα στα σύγχρονα majors και minors του Deree.

2) Άμεση λήψη αποφάσεων: Τα σύγχρονα επαγγέλματα απαιτούν ανεπτυγμένη ικανότητα σωστής κρίσης και λήψη αποφάσεων δίχως χρονοτριβή. Ο υπάλληλος που διαθέτει τις συγκεκριμένες δεξιότητες, προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην εταιρεία όπου εργάζεται, καθώς κερδίζει χρόνο, αποφεύγει τις επιπλοκές και αυτό μεταφράζεται σε… περισσότερο κέρδος. Εκπληρώνοντας το όραμα για προσφορά εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας το Deree δημιούργησε μία state-of-the-art, και μοναδική στο είδος της για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, Αίθουσα Προσομοίωσης Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (Simulated Trading Room), που σκοπό έχει να καλλιεργήσει στους σπουδαστές όλα αυτά τα χαρακτηριστικά! Οι φοιτητές κατά τη διάρκεια των μαθημάτων καλούνται να επιλύσουν απτά προβλήματα και εικονικές κρίσεις και τελικά να δώσουν τις λύσεις σε πραγματικό χρόνο. Η σωστή κρίση, το καθαρό μυαλό και οι στοχευμένες προβλέψεις είναι οι δεξιότητες που αναπτύσσουν ήδη από τα χρόνια της φοίτησής τους και για τα οποία θα αξιολογηθούν πολύ υψηλά στο άμεσο επαγγελματικό τους μέλλον!

3) Δημιουργικότητα: Το 2015, η δημιουργικότητα αποτελούσε το 10ο ζητούμενο στη λίστα με τις δημοφιλείς δεξιότητες. Το 2018, απαντάται στην 3η θέση! Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι εργοδότες πλέον αναζητούν άτομα που έχουν φροντίσει να αναπτύξουν τη δημιουργική πλευρά τους, ανεξαρτήτως αντικειμένου σπουδών! Οι νέοι εργαζόμενοι σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες θα πρέπει να διαθέτουν φαντασία και να υποστηρίζουν τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, αξιοποιώντας τις στο έπακρο. Το εκσυγχρονισμένο ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Deree –με την πλειονότητα των ειδικοτήτων του να έχουν ήδη υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες–, αλλά και το πρόγραμμα Study Abroad, όπου οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν ένα διάστημα της φοίτησής τους σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, συνιστούν μία συντεταγμένη προσπάθεια του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ώστε οι σπουδαστές να γίνουν αποδέκτες ερεθισμάτων που οξύνουν τη φαντασία και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους. Ιδιότητες που θα εκτιμηθούν δεόντως την επόμενη φορά που θα έχετε απέναντί σας έναν HR manager διεκδικώντας τη δουλειά των ονείρων σας.

4) Δικτύωση: Ακόμη και σήμερα είναι σύνηθες το φαινόμενο απόφοιτοι πανεπιστήμιων να τελειώνουν τις σπουδές τους και να μην έχουν τους έχει δοθεί ποτέ η δυνατότητα να περάσουν από κάποια συνέντευξη ή να τους έχει βοηθήσει κάποιος να φτιάξουν σωστά το βιογραφικό τους. Το Deree, μέσω του Career Services Office, του γραφείου διασύνδεσης του Κολλεγίου, όχι μόνο φροντίζει για την κατάλληλη προετοιμασία, αλλά και κατευθύνει τους φοιτητές του να φτιάξουν το βιογραφικό τους με βάση τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Ως ο πυρήνας μάλιστα ενός εξαιρετικά δομημένου δικτύου που συμπεριλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις εντός και εκτός της χώρας, «τρέχει» ένα διεθνές πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης (Ιnternational Internship Program) που σκοπό έχει να εντάξει τους φοιτητές από νωρίς στον επαγγελματικό στίβο. Με αυτό τον τρόπο οι νέοι εισέρχονται άμεσα και δυναμικά στην αγορά εργασίας και με την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να οδηγηθούν στην επιτυχία!

5) Παγκοσμιοποιημένος τρόπος σκέψης: Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, υιοθετώντας το αμερικανικό σύστημα εκπαίδευσης έχει θέσει πολύ υψηλά τον πήχη με την παροχή σπουδών διεθνούς επιπέδου, με τον συνεχή εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του, με την αδιάκοπη δικτύωσή του με φορείς της αγοράς και της επιστήμης, αλλά και με την δυνατότητα να προσφέρει ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης μέσα από ένα στιβαρό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης και υποτροφιών (για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα δοθούν πάνω από 4,3 εκ. ευρώ σε δικαιούχους). Στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχουν όλοι σήμερα τη δυνατότητα να λάβουν σπουδές παγκοσμίου κύριους, μέσα από ένα οργανωμένο σύστημα εκπαίδευσης που το καθιστούν διεθνώς αναγνωρισμένο από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου αλλά και διεθνείς οργανισμούς και μεγάλες πολυεθνικές!

Το μέλλον επιτάσσει τη δημιουργία ενός εργασιακού κόσμου πολύ διαφορετικού από τον σημερινό, όσον αφορά στις ικανότητες που πρέπει να έχει κάποιος για να είναι ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας. Το μέλλον προϋποθέτει γνώσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και το Deree σχεδιάζει και προσφέρει σπουδές που θα «φωτίσουν» το μέλλον των αποφοίτων του.
Deree. Create your future self!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
16 Απρ. 2024
Μπο
FT
4 - 2
Atl
16 Απρ. 2024
Μπα
FT
1 - 4
Παρ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;