Σπιτική πίτσα σε 15 βήματα!

Από neolaia.gr Team 28 Ιουλίου 2018

Ακούσαμε κάπου πως ο καλύτερος τρόπος να μάθεις να φτιάχνεις πίτσα είναι ένα ταξίδι στην Ιταλία. Αν δεν σκοπεύεις να το κάνεις σύντομα, έχουμε εναλλακτική για σενα!

Ακούσαμε κάπου πως ο καλύτερος τρόπος να μάθεις να φτιάχνεις πίτσα είναι να ταξιδέψεις στην Ιταλία. Αν δεν σκοπεύεις να το κάνεις σύντομα, έχουμε μια καλή εναλλακτική για σενα.

Το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια πίτσα είναι η ζύμη της. Δίνει υφή στην πίτσα και κρατάει τις γεύσεις.

Φτιάξε την ζύμη σωστά και μια μπουκιά θα σε κάνει να νιώθεις πως μεταφέρεσαι στην Ιταλία.

Δεν μιλάμε για την πίτσα που παίρνεις προψημένη αλλά για κάτι εντελώς διαφορετικό και μοναδικό. 

Για να δούμε πως μπορείς να την φτιάξεις…

Τι χρειάζεσαι

(Η συνταγή βγάζει αρκετή ζύμη για σχεδόν 4 πίτσες)

600 mL ζεστό νερό

7 κούπες αλεύρι (1 κιλό περίπου) για όλες τις χρήσεις

2.5-3 κουταλιές της σούπας (25 γραμμάρια) φρέσκια μαγιά ή 2 κουταλιές του γλυκού 8 κουταλιές του γλυκού (7-8 γραμμάρια) αποξηραμένη μαγιά

6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1.5 κουταλιά του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Πασπάλισε τη μαγιά πάνω απο ένα μέτριο μπολ με ζεστό νερό. Ούτε καυτό ούτε κρύο, χλιαρό! Αυτό το είδος αρέσει καλύτερα στη μαγιά.

Ανακάτεψε μέχρι η μαγιά να διαλυθεί εντελώς.

2. Τοποθέτησε σχεδόν όλο το αλεύρι στο τραπέζι στο σχήμα ηφαιστείου. (Σκέψου το όρος Βεζούβιος …αρκετά κατάλληλο, δεδομένου ότι η Νάπολη είναι η βασίλισσα της πίτσα!).

3. Ρίξε το μίγμα μαγιάς, μαζί με τα άλλα συστατικά, μέσα στο «κρατήρα» του ηφαιστείου.

4. Ζύμωσε τα όλα μαζί για 10 έως 15 λεπτά, μέχρι η ζύμη είναι μαλακή και ελαστική, διατηρώντας την επιφάνεια αλευρωμένη.

5. Άλειψε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο και βάλε τη ζύμη μέσα. Γύρισε τη ζύμη γύρω γύρω, έτσι ώστε η κορυφή να είναι ελαφρώς λαδωμένη.

6. Καλύψτε το μπολ και βάλτε τη ζύμη στην άκρη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε ώρες.

 

7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C.

8. Βγάλε τη ζύμη από το μπολ και μετάφερε την πάνω στην αλευρωμένη επιφάνεια.

Ρίξε τις μερικές ελαφριές μπουνίτσες , για να απαλλαγείς από τυχόν φυσαλίδες.

9. Χώρισε τη ζύμη στη μέση και αφήσε τη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.

10. Τώρα είναι η ευκαιρία σου να αποφασίσεις πόσο παχιά θέλεις να είναι η πίτσα σου!

Μήπως θέλεις πίτσα Alta (ναπολιτάνικο στυλ) ή πίτσα bassa (ρωμαϊκού τύπου); 

Πάρε έναν πλάστη και άρχισε να την απλώνεις ώστε να σχηματίσει εναν αξιοπρεπή κύκλο.

11. Βάλε με προσοχή τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί για πίτσα ή σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

12. Πρόσθεσε σάλτσα ντομάτα και άλειψε με λίγο λάδι τις άκρες της πίτσα.

13. Ψήσε κάθε πίτσα για περίπου 10 λεπτά, και στη συνέχεια, πρόσθεσε το τυρί (σε φέτες ή τριμμένο) στην κορυφή, καθώς και οποιαδήποτε άλλα συστατικά θέλεις.

14. Άφησε τις πίτσες να ψηθούν μέχρι η ζύμη να ροδίσει και το τυρί να λιώσει. Παίρνε λίγο μάτι που και που κάτω απο την πίτσα, για να ξέρεις σε τι στάδιο βρίσκεται.

15. Αφαίρεσε τις πίτσες από το φούρνο και, για μια πραγματική ιταλική αίσθηση, στόλισε τη με μερικά φύλλα βασιλικού.

Αυτό ήταν. Καλή απόλαυση!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486