Φωτιά στην Αττική: Μεγάλη προσοχή στους τραπεζικούς λογαριασμούς που αφορούν τους πληγέντες!

Από neolaia.gr Team 25 Ιουλίου 2018

Προσοχή σε όσους προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον πόνο που προκάλεσε η φωτιά στην Αττική.

Τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν ανοίξει για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική.

Μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός δείχνει πως οι νεκροί από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική που ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας είναι 79 και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που κυκλοφορούν ενώ η αγωνία μεγαλώνει για τους αγνοούμενους.

Η κινητοποίηση των πολιτών της Ελλάδας, των δήμων αλλά και των επιχειρήσεων είναι τεράστια και η ενότητα του κόσμου έχει καταφέρει να συγκινήσει τους πάντες. Τα διεθνή μέσα μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες που αφορούν τη μεγάλη φωτιά στην Αττική και στο Twitter βλέπουμε συνεχώς μηνύματα αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που έχουν πληγεί απί την καταστροφική φωτιά.

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης αλλά και φάρμακα είναι από τα πρώτα πράγματα που συγκεντρώθηκαν στους δήμους αλλά και σε μαγαζιά της Αττικής αλλά και της επαρχίας, με σκοπό να δοθούν στους πληγέντες ενώ από εχθές έχουν ενεργοποιηθεί τραπεζικοί λογαριασμοί με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα που αφορούν τις ανάγκες όσων ήρθαν αντιμέτωποι με τη φωτιά στην Αττική.

Δυστυχώς, σε τέτοιες στιγμές υπάρχουν επιτήδειοι που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη στιγμή που περνούν οι συμπολίτες μας και δημιουργούν λογαριασμούς, οι οποίοι μπορεί να φαίνεται ότι είναι για τους πληγέντες αλλά τελικά οδηγούν αλλού, εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά καθώς έχει συμβεί και στο παρελθόν, Θέλει μεγάλη προσοχή και αν είσαι από αυτούς που θέλουν να συμβάλλουν στον σκοπό, καταθέτοντας κάποιο χρηματικό ποσό, τότε πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στον τραπεζικό λογαριασμό που θα κάνεις κατάθεση. Να ελέγχετε τους λογαριασμούς και να επιβεβαιώνεστε από την τράπεζα στην οποία κάνετε την ανάλογη κατάθεση.

Δυο λογαριασμοί που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταβάλλουν το ποσό που επιθυμούν, με σκοπό να βοηθήσουν είναι:

1. Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου : Έχει προβεί σε δημιουργία ειδικού τραπεζικού λογαριασμού σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς προκειμένου όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν και οικονομικά στην προσπάθεια ανακούφισης και ενίσχυσης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

• ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 5186092291418

• ΙΒΑΝ: GR20 0172 1860 0051 8609 2291 418

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΒΙC/SWIFT: PIRBGRAA

2.Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 

Πληροφορίες Λογαριασμού:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.
Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388
IBAN: GR6402602400000310201181388

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486