Δήμος Ραφήνας: Όχι άλλα τρόφιμα - Επείγουσα ανάγκη για χέρια!
Επείγουσα η ανάγκη για εθελοντές!

Τα τελευταία 24ωρα γράφονται κάποιες από τις πιο τραγικές σελίδες στην ιστορία της χώρας μας. Και ταυτόχρονα κάποιες από τις πιο συγκινητικές. Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για βοήθεια των πληγέντων από τις πυρκαγιές ήταν μοναδικό, πρωτοφανές και αξιομνημόνευτο.

Από κάθε περιοχή της Ελλάδας ξεκίνησαν να καταφτάνουν σχεδόν αστραπιαία, φορτία με τρόφιμα, φάρμακα, είδη υγιεινής και ρουχισμού για τους ανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Το αποτέλεσμα; Τέσσερις τεράστιοι χώροι ασφυκτικά γεμάτοι με πράγματα καθιστούν τον δήμο Ραφήνας υπερπλήρη και έτοιμο να καλύψει τις πρώτες ανάγκες του κόσμου. Ωστόσο τα προϊόντα δε σταματούν να έρχονται και καθιστούν τη διαχείριση πλέον δύσκολη.

Ο δήμαρχος Πικερμίου- Ραφήνας, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς κάνει έκκληση, να σταματήσουν οι πολίτες να στέλνουν τρόφιμα καθώς οι ανάγκες έχουν καλυφθεί. Αυτό που χρειάζονται επειγόντως είναι “χέρια”, εθελοντές από καθαριστές και μηχανικούς, μέχρι πληροφορικάριους. Ενώ προσθέτει πως η ανάγκη για αίμα είναι ακόμα υψηλή λόγω του αριθμού των τραυματιών.

Ο Δήμος Πικερμίου Ραφήνας δημοσίευσε επίσης σήμερα μία ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την ανάγκη που υπάρχει για οδηγούς και οχήματα διαθέσιμα για την τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει έστω και για κάποιες ώρες τις επόμενες ημέρες παρακαλείται να καλέσει στο τηλέφωνο του Δημαρχείου 2294321001.

Μετά από έκκληση του Δημάρχου Ραφίνας –Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς και του αντιδημάρχου Γιώργου Κοκκόλη, η ΚΕΔΕ απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τους αιρετούς να μη συγκεντρώνουν τρόφιμα, νερά και ρουχισμό καθώς υπάρχει υπερπροσφορά και είναι αδύνατη η διαχείριση του όγκου της.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης δήλωσε: «Είναι συγκινητική η προσφορά των συμπολιτών μας για τους πληγέντες και τους ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκρισή τους. Τους παρακαλούμε να διακόψουν σε αυτή τη φάση τη συγκέντρωση τρόφιμων, νερού και ρουχισμού. Όπως ενημερώθηκα από το δήμαρχο κ. Μπουρνούς και τον αντιδήμαρχο κ. Κοκκόλη, η προσφορά είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατο να διαχειριστεί. Σε συνεργασία με το δήμο και στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ σήμερα στις 11 το πρωί στη Ραφήνα θα καταρτιστεί κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων προκειμένου οι πολίτες και οι φορείς να προσφέρουν στοχευμένα βοήθεια».

O αναλυτικός κατάλογος με τις ανάγκες των πληγέντων θα ανακοινωθεί μετά σημερινή την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;