Κινέτα: Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη - Εκκενώθηκαν οικισμοί!
Οι ισχυροί άνεμοι στην Κινέτα έχουν «φουντώσει» τη φωτιά!

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Κινέτα και οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ότι μπορούν για να κατευνάσουν όσο γίνεται το φαινόμενο.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, ξέσπασε φωτιά στο πευκοδάσος της περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας. Η περιοχή βρίσκεται στα όρια Κορινθίας – Δυτικής Αττικής. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται οι καπνοί έχουν εξαπλωθεί στη Δυτική Αττική. Πληροφορίες αναφέρουν πως εξαιτίας της φωτιάς χρειάστηκε να εκκενωθούν άμεσα οι  οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2.

Η μεγάλη φωτιά απειλεί σπίτια και οι κάτοικοι έχουν εκκενώσει τις οικίες τους, και οι αρχές ζητούν να κατευθυνθούν προς την παραλία. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής ενώ από πάνω πετούν τρία Canadair CL-415 ,ένα CL-215 και τέσσερα ελικόπτερα Ericsson, για να μπορέσουν να ελέγξουν την κατάσταση από τον αέρα.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά ενώ η  ΕΛΑΣ και η Πυροσβεστική έδωσαν εντολή να διεκοπούν προσωρινά τα δρομολόγια του Προαστιακού σιδηροδρομου στο τμήμα Αθήνα – Κιάτο και αντίστροφα. Επίσης, εκφράζονται έντονες ανησυχίες, πως η φωτιά θα φτάσει μέχρι και το Αλεποχώρι, ενώ από πολλά μέρη της Αθήνας μπορούσε κάποιος να δει τους καπνούς στον ουρανό.

H φωτιά στην Κινέτα έχει τραβήξει και το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, που μεταδίδουν το τεράστιο ξέσπασμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κατάσβεση της φωτιάς είναι δύσκολη διότι οι άνεμοι που πνέουν δεν επιτρέπουν στους πυροσβέστες να την ελέγξουν και εκφράζυν έντονες ανησυχίες για τις επόμενες ώρες.

Αναμένουμε τις εξελίξεις!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;