Βάσεις 2018: Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων;
Νέες εκτιμήσεις και πίνακας που αφορά την άνοδο σε σχολές.

Οι Βάσεις 2018 είναι το τελικό στάδιο για να τελειώσει οριστικά το άγχος των υποψηφιών που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2018.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται, οι Βάσεις 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν (όπως κάθε χρονιά) το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου .Φυσικά, όλοι περιμένουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ενώ οι εκτιμήσεις που αφορούν την πτώση και την άνοδο στις Βάσεις 2018 δε σταματούν και πολλοί εκπαιδευτικοί αναλυτές δίνουν τις δικές τους προβλέψεις.

Μάθε τα πάντα για τις Βάσεις 2018 εδώ!

Η εφημερίδα «Καθημερινή» δημοσίευσε αναλυτικό πίνακα που δείχνει την άνοδο και την πτώση που ενδέχεται να δούμε σε διάφορες σχολές.

Σύμφωνα με το άρθρο της Καυημερινής, υπάρχουν ανατροπές συγκτιτικά με το 2018 καθώς υπάρχει αύξηση των εισακτέων, και τα παιδαγωγικά τμήματα που εντάχθηκαν σε όλα τα επιστημονικά πεδία, κάνουν τη ζήτηση να αυξάνεται. Όπως, έχουμε ξαναπεί ένα νέο δεδομένο που «πειράζει» τις Βάσεις 2018 είναι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Όπως φαίνεται, η  Ιατρική Αθηνών θα δει πτώση καθώς αναμένεται να πέσει στα  18.960 μόρια ενώ  το Τμήμα Η/Υ του ΕΜΠ, θα βρεθεί στα 18.300 μόρια, και η  Νομική Αθηνών,  θα κινηθεί προς τα 18.250 μόρια. Στον αντίποδα, οι βάσεις των ΤΕΙ θα κάνουν βαθμολογικές βουτιές ακόμη και 1.000 μορίων και πάνω. Το βαθμολογικό κατώφλι για τα πανεπιστήμια εκτιμάται ότι θα βρεθεί στα 6.850 μόρια και για τα ΤΕΙ στα 2.800 μόρια (για τμήματα για την εισαγωγή στα οποία δεν απαιτείται εξέταση σε ειδικό μάθημα). Η «Κ» σήμερα με τη συνδρομή του μαθηματικού – αναλυτή Στράτου Στρατηγάκη παραθέτει τις «τελικές» εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων εισαγωγής σε εκατοντάδες τμήματα ΑΕΙ.

Οι βάσεις των σχολών των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ή ελαφρώς ανοδικά, αύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν και η πτώση στα πολυτεχνεία και τις σχολές θετικών επιστημών θα είναι αισθητή. Στα οικονομικά τμήματα φαίνεται να υπάρχιε άνοδος.

Οι υποψήφιοι δείχνουν τις προτιμήσεις τους μέσα από το μηχανογραγικό 2018 και όπως φαίνεται το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής είναι από τα πρώτα ΑΕΙ.

Δες και αυτό: Βάσεις 2018: Μερική ή ολική ανάκληση του μηχανογραφικού! Πώς γίνεται;

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;