Gino Bartali: Ο σπουδαίος Ιταλός ποδηλάτης που τιμά η Google με Doodle!
Ποια ήταν η ιστορία του Gino Bartali; Και γιατί τον τιμά η Google; Δείτε εδώ!

Την 104η επέτοιο από τη γέννηση ενός σπουδαίου ανθρώπου και ποδηλάτη, τιμά η Google με το νέο της Doodle, του Ιταλού Gino Bartali.

O Gino Bartali γεννήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, στις 18 Ιουλίου 1914 και κατάφερε να αφήσει το σημάδι του στην ιστορία, όχι μόνο ως αθλητής που κατόρθωσε να διακριθεί για τις επιδόσεις του, αφού είχε καταφέρει να κερδίσει τρεις φορές στον αγώνα του Γύρου της Γαλλίας και άλλες δύο στον Γύρο της Ιταλίας, αλλά και μέσω της ανθρωπιστικής του δράσης που υπήρξε ακόμα πιο αξιοσημείωτη. ως σελέμπριτι της εποχής και τις ικανότητες του ως ποδηλάτης για να βοηθά ανθρώπους υπό την απειλή απέλασης ή χειρότερης μοίρας κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Από την ηλικία των 13 ετών είχε ήδη καταφέρει να χτίσει τη φήμη του, έχοντας κερδίσει περισσότερους από 180 αγώνες αθλητικής ποδηλασίας. Είχε γίνει ένας τοπικός ήρωας κατά τις δεκατίες ’30 και ’40. Αυτό ήταν και το μεγάλο ατού για τη δράση του.

Λόγω του ονόματος και της ιδιότητάς του, μπορούσε να κινείται ανενόχλητος στην ύπαιθρο της Τοσκάνης και της Ουμβρίας, χωρίς να υπόκειται σε ελέγχους από τις αστυνομικές αρχές του Μουσολίνι και του Χίτλερ. Η ελευθερία αυτή ήταν πολύτιμη ώστε να μπορεί να βοηθά τους Εβραίους που κατά την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, χρειάζονταν βοήθεια.

Η δράση του Gino Bartali περιλάμβανε, από το να μεταφέρει μυστικά έγγραφα κρυμμένα στο τιμόνι του ποδηλάτου του ή ακόμη και φωτογραφίες για τη δημιουργία πλαστών διαβατηρίων, μέχρι το να κρύβει Εβραίους στο υπόγειο του σπιτιού του. Επέδειξε μάλιστα μεγάλο θάρρος και αυταπάρνηση, αφού δε σταμάτησε να βοηθά ούτε όταν βρέθηκε στο “μάτι” των Αρχών και δέχτηκε απειλές από άνδρες του Μουσολίνι. Ήταν αποφασισμένος.

Το περίεργο και αξιοσημείωτο είναι, πως παρά την σπουδαιότητα των πράξεών του και του ηρωισμού που επέδειξε, η ιστορία του Gino Bartali δεν έγινε γνωστή μέχρι το 2003.

Τι είναι τα Google Doodles;

Τα doodles είναι ξεχωριστές εκδόσεις του λογοτύπου της Google στην αρχική της σελίδα. Το πρώτο doodle δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για πρακτικούς λόγους και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γίνει τόσο δημοφιλές και ότι θα καταλήξει να θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της σελίδας αναζήτησης της Google. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σήμερα πλέον πολλοί ανυπομονούν να δουν κάθε νέο doodle που δημιουργούμε! Τα doodles δημιουργούνται για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Μπορεί να είναι η πρώτη μέρα του σχολείου, τα γενέθλια του Οδυσσέα Ελύτη ή η 50η επέτειος από την ανακάλυψη του γενετικού κώδικα. Η doodle ομάδα της Google ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;