Τι είπαν οι Έλληνες φοιτητές για το bullying στα σχολεία αλλά και στις σχολές
Συζήτηση για ένα θέμα που δυστυχώς έγινε κομμάτι της επικαιρότητας!

Οι Έλληνες φοιτητές τοποθετήθηκαν σε γνωστή ανώνυμη εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα του bullying τόσα στα σχολεία όσο και στις σχολές. Για ένα θέμα δηλαδή που δυστυχώς είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εξομολογήθηκαν ότι είχαν πέσει θύματα σχολικού εκβιασμού στα σχολικά τους χρόνια. Μάλιστα στα πλαίσια της ανωνυμίας που προσφέρει η εφαρμογή, έγινε συζήτηση σχετικά με την “πηγή” ή τους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν έναν άνθρωπο στο να εκφοβίζει κάποιον άλλο. Το συμπέρασμα; Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φαίνεται να θεωρούν ως βασικούς υπεύθυνους τους γονείς των παιδιών που παρουσιάζουν εχθρική συμπεριφορά.

Όλοι όμως συμφώνησαν στο εξής: Τα παιδιά ή οι νέοι που βιώνουν bullying πρέπει να μιλήσουν άμεσα σε κάποιον για τα όσα συμβαίνουν, ακόμα και μέσα από ανώνυμες εφαρμογές που προσφέρουν κάποια μεγαλύτερη ασφάλεια.

Εντυπωσιακό είναι ότι κάποιοι ανέφεραν περιστατικά bullying και εντός των Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ. Επικοινωνήσαμε με την ομάδα του Nup και συζητήσαμε το θέμα. Όπως χαρακτηριστικά μας είπαν “Ένας από τους βασικούς σκοπούς του Nup (εκτός από το fun κομμάτι) ήταν εξαρχής να δώσουμε τη δυνατότητα στους χρήστες να βγάλουν από μέσα τους όσα τους πιέζουν και δεν μοιράζονται κανονικά. Η ανωνυμία μπορεί να συμβάλει στο να γίνουν συζητήσεις μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζονται αλλά πιθανότατα αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα. Ο ένας μπορεί να βοηθήσει τον άλλον”.

Δείτε μερικά από τα όσα είπαν οι φοιτητές στο https://www.nupapp.gr/

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;