Φοιτητικό σπίτι: 10 tips για εσένα που θα μείνεις μόνος σου για πρώτη φορά
Όλα αυτά που πρέπει να γνωρίζεις!

Η φοιτητική ζωή ξεκινά και είσαι έτοιμος να μπεις στο πρώτο σου φοιτητικό σπίτι!

Πολλοί είναι οι φοιτητές που χαίρονται με το γεγονός πως θα μείνουν μόνοι τους και θα ξεκινήσουν να γίνονται πιο ανεξάρτητοι, όμως υπάρχουν και κάποιοι που αγχώνονται και προσπαθούν να βρουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν τη νέα τους ζωή.

Το φοιτητικό σπίτι είναι εκείνο το μέρος που θα σου προσφέρει αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι. Θα πάρεις τη ζωή στα χέρια σου και θα μάθεις πως είναι να είσαι τελείως ανεξάρτητος αλλά και πως να συντηρείς τον εαυτό σου.

Αυτά είναι κάποια tips που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την όλη φάση: 

1.Θα πρέπει να μάθεις να μαγειρεύεις. Οπότε καλό είναι να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα εργαλεία που θα χρειαστείς στην κουζίνα σου. Διάλεξε τα εσύ , γιατί εσύ θα τα χρησιμοποιείς.

2. Φρόντισε για την ασφάλεια του σπιτιού. Οι πρώτες μέρες μπορεί να είναι λίγο δύσκολες. Φρόντισε να κλειδώνεις τα πάντα και άσε και κάποιο φως ανοιχτό, για να αισθάνεσαι πιο ασφαλής.

3.Το πλυντήριο είναι από τα πρώτα που πρέπει να μάθεις. Διάβασε καλά τις οδηγίες και ξεκίνα.

4.Κάποια πράγματα πρέπει να τα μάθεις μόνος σου. Μην τα περιμένεις όλα από τους δικούς.

5.Κάνε γνωριμίες με τους γείτονες. Έτσι, θα ξέρεις ποιος μένει κοντά σου και θα μπορείς να ζητήσεις έστω λίγη ζάχαρη , βρε παιδί μου.

6.Να διακοσμήσεις το χώρο σου όπως σου αρέσει. Εσύ θα μένεις στο σπίτι, οπότε είναι σημαντικό να φαίνεται ο δικός σου χαρακτήρας.

7.Μια λίστα για ψώνια θα σου «λύσει» τα χέρια. Γράψε καθημερινά τις ελλείψεις σου και στο τέλος της εβδομάδας πήγαινε μια βόλτα στο σουπερ μάρκετ.

8.Εξοπλίσου με φωτογραφίες των αγαπημένων σου ανθρώπων. Βάλτους σε μια ξεχωριστή θέση στο σπίτι σου και θα νιώθεις πιο κοντά στο πατρικό σου.

9.Οι οργανωτικές σου ικανότητες θα φανούν τώρα. Προσπάθησε να είσαι τακτικός και όσο μπορείς να μαζεύεις. Έτσι θα απολαμβάνεις περισσότερο το σπίτι και δε θα κουράζεσαι.

10.Μη φοβάσαι! Δεν είσαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος. Το φοιτητικό σπίτι είναι αυτό που θα σου χαρίσει μια νέα ζωή, γεμάτη εμπειρίες.

Δες και αυτό: Φοιτητικό σπίτι: 5 τρόποι για να σε επισκεφτεί η… δροσιά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1