Πόσα είδη χειραψίας υπάρχουν και τι μπορεί να σημαίνουν; (κυρίως για την επαγγελματική σου ζωή)

Από neolaia.gr Team 14 Ιουλίου 2018

Η "αποκωδικοποίηση" των 10 συνηθέστερων τύπων χειραψίας σε επίπεδο προοπτικών επαγγελματικής ανέλιξης και καριέρας!

 

Μιας και τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν μιλάμε για τη γλώσσα του σώματος!

Και η χειραψία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την body language.

Δες στη συνέχεια την «αποκωδικοποίηση» των 10 συνηθέστερων τύπων χειραψίας αναφορικά με τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης εκείνου που τις υιοθετεί. Εν ολίγοις, είναι η απάντηση στο ερώτημα: «Δείξε μου την χειραψία σου, να σου πω αν πρόκειται να κάνεις καριέρα ή όχι».

Γιατί το είδος της χειραψίας που συνηθίζεις να κάνεις υποδηλώνει πολλά πράγματα για την προσωπικότητά σου, και την εικόνα που «βγάζεις» προς τους άλλους.

Δες λοιπόν τη σημαίνει η καθεμιά:

 • «Η παλιάς κοπής»:
  Μια σφιχτή και σταθερή χειραψία είναι η έμφυτη κλίση του καθένα. Ως τέτοια, μοιάζει κάπως βαρετή, προβλέψιμη και ιδανική για ένα εργασιακό περιβάλλον. Είναι η χειραψία -που θεωρητικά τουλάχιστον- οδηγεί σε προαγωγή.

 • «Η χειραψία – σάντουιτς»:
  Αποτελεί ένα είδος χειραψίας που επιδεικνύει υπέρμετρο ζήλο και υπερβολική αυτοπεποίθηση. Υπάρχει -μάλιστα- μεγάλη πιθανότητα να σε αποφεύγει ο κατάλληλος κόσμος τις «κατάλληλες» στιγμής. Γενικώς δεν είναι και πολύ αρεστή στους περισσοτέρους.

 • «Η χειραψία από εδώ παππού»:
  Αυτού του είδους η χειραψία, που μοιάζει σαν να υποβαστάζεις κάποιον, επαγγελματικά δείχνει ένα προφίλ ανθρώπου που είναι ιδανικός στη συνεργασία και που δίνει καλή εντύπωση και στους ανωτέρους του.

 • «Η χειραψία τύπου «bro code»:
  Συνήθως υιοθετείται μεταξύ αντρών, και δείχνει έναν «αντρικό -αδελφικό» κώδικα επικοινωνίας και οικειότητας. Σε επίπεδο καριέρας υποδηλώνει ένα άτομο με προοπτικές τρομερής επαγγελματικής ανέλιξης!

 • «Η χειραψία του επιστάτη»:
  Αυτού του είδους η χειραψία, που δεν είναι στην πραγματικότητα όμως χειραψία, μιας και ουσιαστικά είναι μια στάνταρ κίνηση των χεριών ώστε να μοιάζουν με πιστόλια, δείχνει ένα cool άτομο απόμακρο μεν αλλά που αυτό ωστόσο δεν επηρεάζει την εργασιακή του απόδοση.

 • «H ομαδική χειραψία»:
  Αυτού του είδους η χειραψία που μοιάζει με άσκηση για «χτίσιμο» εμπιστοσύνης μεταξύ των συμμετεχόντων, δείχνει απλώς ότι το άτομο που την επιδιώκει έχει θέματα εμπιστοσύνης, και για την ακρίβεια, ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν.

 • «Η ανάποδη / αντίστροφή χειραψία»:
  Αυτή είναι η περίπτωση χειραψίας που δείχνει έναν άνθρωπο «φτασμένο» επαγγελματικά, αλλά που βιώνει ταυτόχρονα την μοναξιά της «κορυφής», και που μπορείς να έχει και τάσεις κατάθλιψης.

 • «Η χειραψία με τρεμάμενα χέρια»:
  Δείχνει αδυναμία χαρακτήρα, άγχος, και ότι έχεις κάτι να κρύψεις. Γενικώς αν την χρησιμοποιείς, σταμάτα την.

 • «Η μωρουδιακή χειραψία»:
  Επίσης και αυτού του είδους η χειραψία χρήζει αλλαγής, πλην του ενδεχόμενου να την κάνεις όντως μόνο με κανονικά μωρά.

 • «Η χειραψία που ίσα ίσα ακουμπάς «ξυστά» το χέρι του άλλου»:
  Είναι περίεργη, δείχνει έλλειψη τρόπων και οικειότητας, και μοιάζει κάπως «μάγκικη», σαν να προσπαθείς να κάνεις κάποια «strange» δοσοληψία.

Πηγή: thecooperreview.com

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486