ΠΥΞ ΛΑΞ: Τα 5 τραγούδια που άφησαν εποχή!

Από neolaia.gr Team 12 Ιουλίου 2018

Όταν οι ΠΥΞ ΛΑΞ τα έχουν τραγουδήσει ΟΛΑ!

Δε γίνεται να έχεις περάσει έρωτα, καψούρα, χωρισμό χωρίς να ακούσεις ΠΥΞ ΛΑΞ. Δεν έχει σημασία αν είσαι άνδρας ή γυναίκα, 15 χρονών ή 50… Είναι το συγκρότημα που τραγούδησε όλα μας τα συναισθήματα και μας έδωσε κι εμάς τραγούδια που 30 χρόνια τώρα δε λένε να «παλιώσουν».

Το 1988 δύο παιδικοί φίλοι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, έφτιαξαν μια μπάντα, που την επόμενη χρονιά μετονομάστηκε σε Πυξ Λαξ. Το 1989 έδωσαν ηχογραφημένα τραγούδια τους στον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος εκείνη την εποχή εργαζόταν στη δισκογραφική εταιρία ΕΜΙ. Αυτό ήταν! Υπέγραψαν συμβόλαιο και το 1990 βγαίνει η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Τι άλλο να πεις πιο απλά». Ήχος πρωτότυπος, που κινείται μεταξύ του rock, της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής, δίνοντας φρέσκια πνοή στις παλιομοδίτικες rock συνταγές των 1980s.

Ας δούμε όμως 5 τραγούδια τους που δύσκολα δε θα καταλάβεις από την πρώτη νότα, όταν ξεκινήσουν να παίζουν στο ραδιόφωνο και δε θα σιγομουρμουρίσεις τους στίχους.

1. «Πούλα με»

2. «Δε θα δακρύσω πια για ‘σενα»

3. «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις»

4. «Μοναξιά μου όλα»

5. «Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ