Πάτμος: Το νησί της Αποκάλυψης θα σου χαρίσει στιγμές γεμάτες ηρεμία

Από neolaia.gr Team 12 Ιουλίου 2018

Ένα νησί που πρέπει να επισκεφτείς είναι η Πάτμος!

Πάτμος… ένα νησί που θα σου κλέψει την καρδιά!

H Πάτμος είναι το βορειότερο νησί των Δωδεκανήσων και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει καταφύγιο για πολλούς διάσημους αλλά και μη. Είναι ένα νησί που σου δίνει την ηρεμία που χρειάζεσαι στις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Η Πάτμος ονομάζεται «νησί της Αποκάλυψης», καθώς εκεί βρίσκεται το σπήλαιο της Αποκάλυψης όπου σύμφωνα με την παράδοση, μέσα σε αυτό σκίστηκε ο βράχος και από τις τρεις σχισμές που δημιουργήθηκαν, ακουγόταν η φωνή του Θεού, όταν υπαγόρευε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης.

Αυτοί είναι οι λόγοι για να επισκεφτείς την Πάτμο το καλοκαίρι: 

1.Είναι μικρό νησί με αποτέλεσμα να μη χριάζεται να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις. Μέσα σε δυο μέρες μπορείς να δεις όλο το νησί και έπειτα να κάνεις τις επιλογές σου.

2.Η Χώρα του νησιού είναι απλά μοναδική. Βρίσκεται σχετικά ψηλά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχεις θέα όλο το νησί.

3.Η Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου είναι χτισμένη σαν κάστρο και το βράδυ φωτίζεται και σου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσεις μια μοναδική ατμόσφαιρα.

4.Μπορείς να κάνεις διάφορες εκδορμές στην Πάτμο και να βγεις έξω από το νησί. Δες το σαν μονήμερη.  Μαράθι, Μακρονήσι, Ασπρονήσι, και  Λέρος είναι κάποια από τα μέρη που μπορείς να επισκεφτείς.

5.Η Ψιλή Άμμος, ηΒαγιά  και οι Δίδυμες παραλίες είναι οι must παραλίες του νησιού.

6.Τα μοναστήρια της Πάτμου πρέπει να τα επισκεφτείς. Εκεί θα ανακαλύψεις τη γαλήνη και θα δεις πράγματα που δεν περίμενες.

7.Ο Απορθιανός δρόμος αξίζει την προσοχή σου. Είναι το παλιό μονοπάτι που ενώνει τη Χώρα με το λιμάνι, τη Σκάλα και η εμπειρία είναι μοναδική.

Δες το νησί μέσα από το φακό του Instagram:

Meravigliosa ora blu a #patmos

A post shared by Giovanna Griffo (@giovanna.griffo) on