ΤΕΛΟΣ οι Πανελλήνιες! Νέο σύστημα ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας!
Μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία!

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, δηλώνει την πρόθεση του ίδιου και της κυβέρνησης γενικότερα, για αναθεώρηση του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την κατάργηση της (ψυχοφθόρας) διαδικασίας των Πανελληνίων.

Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που το χρονοδιάγραμμα γίνεται λίγο πιο συγκεκριμένο.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, οι μαθητές που θα πάνε στην 3η Λυκείου τον Σεπτέμβρη του 2019, δε θα δώσουν Πανελλαδικές, αφού το νέο σύστημα εισαγωγής στις σχολές, θα βασίζεται στο απολυτήριο Λυκείου.

Απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμου Χαρακόπουλου, είπε ότι εως το τέλος Ιουλίου θα ανακοινωθεί το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια «που θα είναι δομημένο γύρω από το απολυτήριο».

«Ουδέποτε είπαμε ότι θα μπαίνεις στο πανεπιστήμιο χωρίς καμία εξέταση. Θα μπαίνεις είτε με εξέταση είτε με απολυτήριο. Όμως και το απολυτήριο θέλει εξετάσεις. Το απολυτήριο θα είναι το αντίβαρο στο σημερινό σύστημα και το απολυτήριο θα το παίρνεις και με εξετάσεις, και με εργασίες και με την συνολική παρουσία» πρόσθεσε, ενώ κάλεσε την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ να βοηθήσουν στην αποδραματοποίηση του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Αναφερόμενος στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα – σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, είπε: «είμαστε μια χώρα χωρίς 3η Λυκείου που αρχίζει πλέον να επηρεάζει και την 2α Λυκείου. Εχει κακοφορμίσει το σύστημα και σαν καρκίνος η 3η Λυκείου μολύνει και τις άλλες τάξεις. Κάθε φουρνιά μαθητών κοστίζει 2,5 δις ευρώ. Το σημερινό σύστημα έχει κάνει την παραπαιδεία οργανικό σύστημα» ενώ ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα επέτρεπε την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Μέχρι τότε όμως…

Πανελλήνιες 2018 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μάθε πως θα δεις τις βαθμολογίες σου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;