Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: Πες όχι!

26 Ιουνίου! Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών… Μια μέρα που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει και όλοι πρέπει να μάθουμε μέσω αυτής, πως τα ναρκωτικά δεν είναι λύση για κανένα πρόβλημα.

Ως Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών καθιερώθηκε η 26 Ιουνίου από τον ΟΗΕ με σκοπό την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον Κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου, ο οποίος απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, επιφέροντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση του Πρώτου Πολέμου του Οπίου το 1839.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η αγορά ναρκωτικών παραμένει η μεγαλύτερη εγκληματική αγορά στην Ευρώπη και η ζήτηση διαφόρων ουσιών αυξάνεται ανά περιόδους. Η διακίνηση κάνναβης είναι το πρώτο ναρκωτικό σε πώληση ενώ ακολουθεί η ηρωίνη και η κοκαΐνη.

Χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Δυτικής Ασίας είναι συχνά αυτές που φαίνεται να προμηθεύουν τις Ευρωπαϊκές χώρες με ναρκωτικά και διάφορες εγκληματικές οργανώσεις αποκτούν γρήγορο κέρδος με την πώληση τους, με αποτέλεσμα να ενιχύουν και άλλες εγκληματικές ενέργειες.

Δυστυχώς, τα ναρκωτικά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας και τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση των χρηστών καθώς παράγοντες όπως η οικονομική κρίση και η κατάθλιψη συμβάλλουν στην αναζήτηση μιας εύκολης λύσης που θεωρητικά θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Πολλοί άνθρωποι θέλησαν να δοκιμάσουν την τύχη τους με τα ναρκωτικά αλλά μέσα από αυτό το σκληρό παιχνίδι «τζόγου» δε βγαίνει κανείς κερδισμένος.

Υπάρχουν πολλά θεραπευτικά προγράμματα στα οποία κάποιος μπορεί να απευθυνθεί και να ζητήσει βοήθεια για εκείνον τον άνθρωπο που βρίσκεται στη ζωή του και θέλει να τον δει να είναι καλά. Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα, με πολλά προγράμματα που βοηθούν τους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να παλέψουν με τα ναρκωτικά και να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία.

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνονται συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις και ομιλίες που αφορούν στη μάστιγα του αιώνα και ο κόσμος μπορεί να ενημερωθεί για όλες τις ενέργειες.

Μη ξεχνάς… Η ζωή δεν είναι εύκολη αλλά υπάρχουν λύσεις για να την κάνεις ομορφότερη!

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;