Η ιστορία του υπέροχου ανθρώπου που ήπιε ΠΡΩΤΟΣ από όλους καφέ!
Μάθε ποιος ήταν αυτός που ανακάλυψε τον καφέ και η ανθρωπότητα του χρωστά αιώνια ευγνωμοσύνη!

Ο καφές… H καθημερινή συνήθεια που δε θέλουμε με τίποτα να αποχωριστούμε. Είναι μια ζεστή αγκαλιά τις κρύες μέρες του χειμώνα και ένας δροσερός σύμμαχος στον καύσωνα του καλοκαιριού.

Ο καφές μας παρηγορεί κάθε φορά που δεν μπορούμε με τίποτα να αποχωριστούμε το κρεβάτι μας και με συμπόνοια μας θυμίζει πως όλα θα πάνε καλά.

Ποιος όμως ήταν αυτός ο ευεργέτης, ο οποίος σαν άλλος Προμηθέας, γνώρισε κι έπειτα χάρισε στην ανθρωπότητα τον καφέ;

Η ιστορία, μας πάει μακριά στον χώρο και τον χρόνο… Στην Αιθιοπία του 600 μ.Χ., ζούσε ένας βοσκός ονόματι Kaldi. Ο βοσκός Kaldi λοιπόν, ενώ έβοσκε το κοπάδι του, παρατήρησε κάποιες αντιλόπες οι οποίες κάθε φορά που έτρωγαν τους καρπούς ενός συγκεκριμένου δέντρου, αποκτούσαν μία ανεξήγητη ζωηράδα.

Περίεργος καθώς ήταν, πλησιάσε το δέντρο και αποφάσισε πως έπρεπε να δοκιμάσει τον συγκεκριμένο καρπό. Όταν το έκανε, ανακάλυψε τις ευεργετικές του ιδιότητες και αποφάσισε πως έπρεπε να μοιραστεί την ανακάλυψή του με τους μοναχούς ένος κοντινού μοναστηριού.

Οι μοναχοί δέχτηκαν το δώρο του Kaldi και το… επεξεργάστηκαν. Πρόσθεσαν στους κόκκους αρωματικά και παρασκεύασαν ένα ρόφημα που τους χάριζε την ενέργεια που χρειάζονταν για να παραμένουν ξύπνιοι κατά τη διάρκεια των πολύωρων ολονυκτιών τους.

Πώς εμείς διαβάζουμε όλο το βράδυ και έχουμε πάντα δίπλα μας, πιστό σύμμαχο, μία κούπα καφέ; Έτσι!

Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 1400 χρόνια από τότε, όμως η ανακάλυψη του καφέ είναι ο λόγος για να ευγνωμονούμε πάντα τον υπέροχο αυτό Αιθίοπα βοσκό.

Ο κόσμος του καφέ σε περιμένει στο deliveras.gr
Εδώ μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το app για Android και iOs!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
 0 
  
 1