Τι είναι specialty coffee;
Έχεις βαρεθεί να ακούς για specialty coffee, αλλά δεν καταλαβαίνεις το λόγο; Ήρθε η ώρα να σου εξηγήσουμε!

Με τον όρο Speciality Coffee εννοούμε ποικιλίες καφέ που καλλιεργούνται και αναπτύσσονται κάτω από τις πιο ιδανικές κλιματικές συνθήκες.

Τα χρόνια πέρασαν και από το 1994 speciality θεωρείται ο καφές εκλεκτής ποιότητας που προέρχεται από εξαιρετικούς κόκκους, που μεγαλώνει αποκλειστικά σε ιδανικές συνθήκες κλιματολογικής καλλιέργειας.

Προσφέρει χαρακτηριστικές γεύσεις εξαιτίας των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους που καλλιεργείται.
Γευστικά ένας καφές Speciality πρέπει να αποσπά βαθμολογία πάνω από 80 βαθμούς στη φόρμα βαθμολογίας του CoE (Cup of Excellence).

Αξιολογούμενος για τη μοναδικότητά του, πρέπει να συνδυάζει ή να αναδεικνύει πρωτεύοντα γευστικά χαρακτηριστικά (γλυκάδα, οξύτητα, σώμα, τελείωμα, ισορροπία, άρωμα), καθώς και να διευρύνει τα δευτερεύοντα (σοκολάτα, βανίλια, καραμέλα, αμύγδαλο, φρεσκοψημένο αμύγδαλο, ζαχαροκάλαμο, φρούτα του δάσους, λεμόνι, τροπικά φρούτα, μπαχαρικά, γη, μούρα).

Ταυτόχρονα είναι άμεσα συνδεδεμένος με τους εξειδικευμένους barista που γνωρίζουν πώς να αναδείξουν την πολύπλοκη γεύση του.

 

Για να γίνει αντιληπτό πόσο σύνθετη μπορεί να γίνει η αξιολόγηση του καφέ, αρκεί να σκεφτούμε πως πάνω από 700 ιχνοστοιχεία του καφέ έχουν σχέση με το άρωμα και τη γεύση του. Σχεδόν τα διπλάσια από αυτά του κρασιού…

Τα τελευταία χρόνια ο χώρος του Speciality Coffee έγινε ένας από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων με το 42% των καταναλωτών καφέ στις Η.Π.Α. να τον προτιμούν!

Ο κόσμος του καφέ σε περιμένει στο deliveras.gr
Εδώ μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το app για Android και iOs!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;