ΚΕΑ – Επίδομα παιδιού: Πληρώνονται οι δικαιούχοι για τα δύο επιδόματα!

Από neolaia.gr Team 25 Ιουνίου 2018

Δείτε αναλυτικά!

Εβδομάδα πληρωμών αυτή που ξεκίνησε, καθώς αυτές τις μέρες θα χορηγηθούν τα χρήματα στους δικαιούχους τόσο για το ΚΕΑ Ιουνίου 2018, όσο και για το επίδομα παιδιού 2018.

Επίδομα παιδιού 2018 – β’ δόση

Από σήμερα Δευτέρα, 25 Ιουνίου, θα ξεκινήσουν τα καταβάλλονται τα χρήματα για το επίδομα παιδιού 2018 (β’ δόση) στους λογαρισμούς των δικαιούχων, ενώ η πληρωμή θα έχει ολοκληρωθεί έως αύριο 26 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη. Το ποσό που δοθεί αφορά το δίμηνο Μάρτίου- Απριλίου και θα συμπεριληφθούν όλες οι τυχόν αναδρομικές οφειλές από την αρχή του έτους για επίδομα.

Η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, αφού πρώτα γίνουν οι αναγκαίοι συμψηφισμοί με τα ποσά της α’ δόσης, η οποία καταβλήθηκε πριν το Πάσχα.

Στην επικείμενη πληρωμή θα καταβληθούν και αναδρομικές οφειλές εκκρεμοτήτων προηγούμενων ετών οι οποίες έχουν οριστικοποιηθεί και ελεγχθεί.

Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής της αίτησης Α21 – μέσω της οποίας εγκρίθηκαν ήδη πάνω από μισό εκατομμύριο αιτήσεις – θα επαναλειτουργήσει από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας για όλους τους δυνητικούς δικαιούχους που δεν υπέβαλλαν αίτηση Α21 για το Επίδομα Παιδιού 2018.

ΚΕΑ Ιουνίου 2018

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η πληρωμή του ΚΕΑ, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το απόγευμα της Τετάρτης, 27 Ιουνίου 2018 και θα έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 28 Ιουνίου, οπότε και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα και στα γκισέ.

Η πληρωμή αφορά τις αιτήσεις που εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2018, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Το ποσό των 62.181.679,24 ευρώ θα καταβληθεί σε 279.889 δικαιούχους και αφορά συνολικά 610.000 άτομα. Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνει ότι οι δικαιούχοι του ΚΕΑ πρέπει να απευθύνονται στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, keaprogram.gr, παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486