Κορεάτικη Κουζίνα VS Μεξικάνικη Κουζίνα #WorldCupFood
Τόσο διαφορετικές και τόσο πεντανόστιμες!

Οι χώρες που θα “κοντραριστούν” σήμερα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, είναι η Κορέα και το Μεξικό. Δύο τελείως διαφορετικοί πολιτισμοί και δύο ιδιαίτερες και ξεχωριστές κουζίνες.

Εννοείται, πως δε θα μπορούσαμε να μη βάλουμε κάτω από το μικροσκόπιο, αυτές τις τόσο φημισμένες γαστρονομικές κουλτούρες και να μην εξετάσουμε τι έχουν να προσφέρουν σε όλους εμάς τους… επαγγελματίες καλοφαγάδες!

Κορεάτικη Κουζίνα

Η κορεάτικη κουζίνα έχει αρχίσει εδώ και μερικά χρόνια να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να δοκιμάσουν τα φαγητά της Ασιατικής χώρας. Αυτό που όμως δεν είναι τόσο γνωστό, είναι πως πρόκειται και για μία από τις πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου.

Οι Κορεάτες, χρησιμοποιούν στα πιάτα τους πάρα πολλά λαχανικά, φιλέτο ψαριού και ρύζι, μαγειρεμένα κυρίως στον ατμό. Χωρίς περιττά λίπη, το φαγητό είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, ενώ το γεγονός ότι η ιδέα του έτοιμου “σνακ” δεν υπάρχει και πολύ στην κουλτούρα τους, καθιστούν τη διατροφή τους ιδιαίτερα υγιεινή.

Σε ένα κορεάτικο τραπέζι θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα εξής πιάτα: Kimchi που είναι και το εθνικό τους φαγητό (πρόκειται για λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση και συνοδεύεται από ένα μείγμα από καυτερό πιπέρι, σκόρδο, σχοινόπρασο, κρεμμύδι και χυμό αχλαδιού), Soondubu Jiggae (πηχτή σούπα με ζωμό ψαριού και βοδινού που περιέχει οστακοειδή, καυτερό πιπέρο και τόφου), Ddukbokkie (τοπικό κέικ ρυζιού που πωλείται σε παραλλαγές σαν street food), Dakjuk (κοτόσουπα με ρύζι για σούσι), Japchae (ένα κλασικό πιάτο με noodles, λαχανικά και προαιρετικά κρέας).

Για επιδόρπιο στην Κορέα, συνηθίζουν να επιλέγουν Hoeddeok, που είναι ελαφριές τηγανίτες που μαγειρεύονται με ένα μείγμα κανέλας, μαύρης ζάχαρης και καρυδιών.

Μεξικάνικη Κουζίνα

Η γαστρονομική κουλτούρα του Μεξικό, ταιριάζει απόλυτα με την εικόνα που έχουμε για τη χώρα γενικότερα. Πολύχρωμη, πικάντικη, ιδιαίτερη και “παιχνιδιάρικη”. Περιλαμβάνει πιάτα που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Η μεξικάνικη κουζίνα, βασίζεται στις παλιές παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες των Αζτέκων και των Μάγια, συνδυασμένη με τις τάσεις που έφεραν οι Ισπανοί άποικοι όπως το μοσχάρι, το κοτόπουλο, το χοιρινό, το σκόρδο και το τυρί.

Στο Μεξικό μπορείς να βρεις εκπληκτικές συνταγές για βόειο κρέας, κοτόπουλο, με λαχανικά (για τους vegans και vegetarians), αλλά και για θαλασσινά.

Το καλαμπόκι, τα όσπρια, τα λαχανικά, οι γλυκοπατάτες, το αβοκάντο, αρκετά καρυκεύματα και φυσικά τα εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο και η παπάγια είναι από τα υλικά που χρησιμοποιούν πολύ στα πιάτα τους οι Μεξικάνοι.

Σε ένα μεξικάνικο τραπέζι θα δοκιμάσεις Burrito (το σουβλάκι του Μεξικό. Λεπτή τορτίγια που περιέχει κρέας ή ψάρι, φασόλια, πατάτες και μεξικάνικο τυρί), Tacos (μεγάλες tortillas καλαμποκιού που γεμίζονται συνήθως με κιμά, κοτόπουλο ή χοιρινό, φασόλια, μαρούλι και μπόλικο τυρί, Fajitas (μαλακές tortillas αλευριού, με λεπτές φέτες βοδινού που έχουν μαγειρευτεί με ένα καυτερό μείγμα μπαχαρικών και σερβίρονται με μία τέλεια καυτερή σάλτσα), Enchiladas (tortillas καλαμποκιού που γεμίζονται με θαλασσινά, λαχανικά, κρέας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείς και περιχύνονται με ζεστό τσίλι).

Φυσικά δεν μπορείς να πας πουθενά αν δεν πιεις έστω κι ένα σφηνάκι Tequila που είναι και το παραδοσιακό ποτό του Μεξικό, το οποίο έχει κατακτήσει τον κόσμο. Αν πάλι είναι καλοκαίρι, μπορείς να δοκιμάσεις εναλλακτικά, μια δροσερή Margarita!

Πεινάς; Μη δεις τον αγώνα ξεροσφύρι!

Ο κόσμος του φαγητού σε περιμένει στο deliveras.gr
Εδώ μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το app για Android και iOs!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;