ΚΕΑ: Μάθε τι αλλάζει στην πληρωμή του επιδόματος!
Δείτε αναλυτικά σχετικά με το ΚΕΑ και την πληρωμή του!

Συνεχίζονται οι αλλαγές που αφορούν το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης). Σύμφωνα με τη νέα απόφαση που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, το ΚΕΑ θα πληρώνεται πλέον στους δικαιούχους του από τον νέο δημόσιο φορέα ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης).

Όπως αναφέρει η εν λόγω απόφαση, η πληρωμή του επιδόματος περνά μεν στη δικαιοδοσία- αρμοδιότητες του ΟΠΕΚΑ, ωστόσο η αλλαγή αυτή θα ξεκινήσει να ισχύει όταν ο Οργανισμός είναι έτοιμος να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως: «Η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, του άρθρου 235 του ν. 4389/2016 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, πραγματοποιείται σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στην αριθμ. Γ.Δ.5οικ.2961-10/24-1-2017 κοινή υπουργική απόφαση «Καθορισμός των όρων και των προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (Β΄128), μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την πληρωμή του από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).»

Συμπερασματικά, η πληρωμή του ΚΕΑ παραμένει προσωρινά στην ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, μέχρι να είναι έτοιμος ο Οργανισμός να πάρει την ευθύνη της χορήγησής του στους δικαιούχους, όπως με όλα τα υπόλοιπα προνοιακά και κοινωνικά επιδόματα.

Δείτε επίσης: ΚΕΑ Ιουνίου 2018: Αυτοί οι δικαιούχοι ΔΕ θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;