10 ταινίες που έχουν βασιστεί σε αληθινές ιστορίες και όλοι πρέπει να δουν
Ταινίες βγαλμένες μέσα από τη ζωή!

Οι ταινίες δεν προκύπτουν από το πουθενά.

Πολλές αληθινές ιστορίες έχουν αποτελέσει αφορμή για να σηκώσουν οι σεναριογράφοι το μολύβι και να ξεκινήσουν να γράφουν με σκοπό να μας παρουσιάσουν ταινίες βγαλμένες μέσα από τη ζωή.

Αν θες να δεις ιστορίες που έχουν αποτελέσει έμπνευση για να γίνουν ταινίες τότε δες παρακάτω:

1.Hidden Figures

Η ιστορία της Κάθριν Τζόνσον, της Ντόροθι Βον και της Μαίρη Τζάκσον, τρεις ευφυέστατες Αφροαμερικανές που εργάζονταν στη ΝΑΣΑ, και υπηρέτησαν ως οι εγκέφαλοι πίσω από μία από τις μεγαλύτερες αποστολές της ανθρώπινης ιστορίας: την εκτόξευση του αστροναύτη Τζον Γκλεν σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αυτό το γεγονός αποκατάστησε την αυτοπεποίθηση των ΗΠΑ στον αγώνα τους για την κατάκτηση της Σελήνης και έξαψε τον κόσμο.

2.Truman Capote

Νοέμβριος, 1959. Ο Τρούμαν Καπότε, συγγραφέας του βιβλίου «Πρόγευμα στο Τίφανις» και δημοσιογράφος, διαβάζει ένα άρθρο για τη δολοφονία μιας ολόκληρης οικογένειας στο Κάνσας. Επηρεασμένος από τον αντίκτυπο του γεγονότος, θα ταξιδέψει μαζί με τη συνεργάτιδα του στην πόλη για να πραγματοποιήσει μια ολοκληρωμένη δημοσιογραφική έρευνα. Καθώς όμως ψάχνει όλο και πιο βαθιά την ιστορία και αφού γνωρίζει και τους δύο δολοφόνους στη φυλακή, αποφασίζει ότι το άρθρο είναι πολύ μικρό για να αποδώσει όλα όσα βλέπει και αισθάνεται.Το παρελθόν των δολοφόνων, τα κίνητρα, αλλά και το παρασκήνιο της εκτέλεσής τους θα γίνουν τελικά ο καμβάς για τη συγγραφή ενός από τα πιο δυνατά μυθιστορήματα της σύγχρονης λογοτεχνίας, το μπεστ-σέλερ «Εν Ψυχρώ».

3.Spotlight

Η αληθινή ιστορία για το πώς η Boston Globe αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο της κακοποίησης παιδιών και την συγκάλυψη εντός της τοπικής Καθολικής Αρχιεπισκοπής, ταρακουνώντας το σύνολο της Καθολικής Εκκλησίας στον πυρήνα του.

4.Goodfellas

Η ιστορία του Henry Hill, που μεγάλωσε σε γειτονιά της Νέας Υόρκης που κυβερνάται από το οργανωμένο έγκλημα, και η εξέλιξή του από “παιδί για όλες τις δουλειές” στην αφρόκρεμα της ιταλικής μαφίας.

5.Zodiac

Ένας σαδιστής δολοφόνος παίζει με τα θύματά του. Οι πρώτοι άτυχοι είναι ένα νεαρό ζευγάρι. Ακολουθεί άλλος ένας φόνος, κι έπειτα, το αστυνομικό τμήμα του Σαν Φρανσίσκο παραλαμβάνει ένα σημείωμα, στο οποίο ο δολοφόνος υπόσχεται ότι θα συνεχίσει το μακάβριο χόμπι του. Επίσημα, κατηγορήθηκε ότι διέπραξε 6 φόνους, αλλά ο ίδιος ισχυριζόταν ότι ήταν υπεύθυνος για 37. Τα στοιχεία που βρέθηκαν από την αστυνομία τον συνδέουν με 50 φόνους. Δεν τον συνέλαβαν ποτέ. Αυτός ήταν ο Zodiac.

6.The Wolf of Wall Street

Ο Τζόρνταν Μπέλφορντ ήταν μια άρρωστη διάνοια, που με το παρατσούκλι «ο λύκος της Γουόλ Στριτ» πετύχαινε σε κάθε απάτη που έβαζε μπρος. Ένας ενεχυροδανειστής που δεν μπορούσε να κρατήσει όρθια την οικογένεια του, αλλά αντιπροσώπευε το αμερικανικό όνειρο τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου. Όταν, όμως, πήγαν να τον εμπλέξουν σε μια τεράστια απάτη με ασφάλειες, στην οποία εμπλέκονταν και η μαφία, η άρνηση του να συνεργαστεί με τις αρχές, τον οδήγησε σε είκοσι μήνες φυλάκισης.

7.Erin Brockovich

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

Σήκωσε μια μικρή πόλη στα πόδια της και γονάτισε μια τεράστια εταιρία.

Χωρισμενη δυο φορες, μητερα τριων παιδιων και χωρις την παραμικρη γνωση στα νομικα, η Εριν Μπροκοβιτς εκανε μια μικρη πολη να ορθωσει το αναστημα της και να μηνυσει μια μεγαλη εταιρια κοινης ωφελειας.

Η τελευταια υποχρεωθηκε να καταβαλλει το ποσον των 333 εκατομμυριων δολαριων, στο μεγαλυτερο διακανονισμο που επιτευχθηκε ποτε στα δικαστικα χρονικα των Η.Π.Α.

8.The Pianist

Η αληθινή ιστορία του Πολωνο-εβραίου πιανίστα Βλαντισλάβ Σπίλμαν, ο οποίος κατάφερε να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας χάρη στη φήμη του ως μουσικού, προσπαθώντας ταυτόχρονα να παραμείνει ψυχρός θεατής των φρικαλεοτήτων που συνέβαιναν γύρω του. Ο κλειστοφοβικός κόσμος του γκέτο εμπνέει στον Πολάνσκι μια από τις καλύτερες και πιο προσωπικές δημιουργίες του, απεικονίζοντας ταυτόχρονα με έναν υποδειγματικό και μη ρητορικό τρόπο το Ολοκαύτωμα. Χρυσός Φοίνικας Φεστιβάλ Καννών 2002, βραβείο Σεζάρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας, πληθώρα άλλων διεθνών επιβραβεύσεων.

9.Hotel Rwanda

1994, Ρουάντα. Ο Πωλ Ρουζεσαμπακίνα είναι μάνατζερ του ξενοδοχείου (βελγικών συμφερόντων) Miles Collines. Είναι μέλος της φυλής των Χούτου, ενώ η γυναίκα που παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια ανήκει στη φυλή των Τούτσι. Κάποια στιγμή, οι φτωχοί Χούτου επαναστατούν εναντίον των πλουσίων Τούτσι και μέσα στο χάος, ακολουθεί μια φοβερή γενοκτονία, ενώ η διεθνής κοινή γνώμη αδιαφορεί. Μια ομάδα κυανόκρανων αδυνατεί να επέμβει, ενώ οι αμερικανοί δημοσιογράφοι φεύγουν κακήν-κακώς από τη χώρα.

10.Monster

Η Aileen Wuornos, αποτελεί έναν αληθινό θρύλο στο hall of fame των αμερικάνων serial killers, όντας η πρώτη από τις λίγες γυναίκες που κατόρθωσε να αφήσει τη δική της γραμμή αίματος στην μακρά ιστορία των κατά συρροή δολοφόνων.Μέσα σε δύο χρόνια, 1989 – 1990, κατόρθωσε να σπείρει τον τρόμο στην πολιτεία της Φλόριντα σκοτώνοντας οχτώ άντρες στους αυτοκινητόδρομους όπου εκπορνευόταν. Μετά τη σύλληψή της και πριν την εκτέλεσή της, το2002, έζησε δώδεκα χρόνια στην φυλακή. Η ταινία αφορά στην ιστορία της και την ιστορία της γυναίκας που την ερωτεύτηκε και αυτοκαταστράφηκε από τον έρωτά της για την παράφρονα εγκληματία.

Δες και αυτό: 7 ταινίες που θα κάνουν ακόμη και έναν άνδρα να κλάψει

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Άρη
45'
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
20:30
0 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
7'
28 - 20
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;