Γαλλική Κουζίνα VS Περουβιανή Κουζίνα #WorldCupFood
Σήμερα θα "κονταροχτυπηθούν" η Γαλλία με το Περού και στο γήπεδο και στην κουζίνα!

Ραντεβού στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν δώσει σήμερα δύο πολύ διαφορετικοί πολιτισμοί και… κουζίνες. Η φινετσάτη Γαλλία και το μυστηριώδες Περού.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε δύο τόσο ιδιαίτερες κουζίνες ανεξερεύνητες.

Έλα να δεις τι μάθαμε!

Γαλλική κουζίνα

Η Γαλλική κουζίνα είναι από τις πιο γνωστές παγκοσμίως και μιας και έχει συνδεθεί πως πάει χεράκι- χεράκι με την έννοια του gourmet, πολλοί σεφ επιλέγουν να ασχοληθούν με αυτή.

Το Παρίσι θεωρείται η παγκόσμια πρωτεύουσα της γαρστρονομίας και Γάλλοι σεφ όπως ο Μichel Βras, ο Pierre Gagnaire, o Michel Roux και άλλοι πολλοί κατάφεραν να κερδίσουν παγκόσμια αναγνώριση και να κάνουν ακόμη πιο γνωστή τη Γαλλική κουζίνα.

Οι Γάλλοι είναι άνθρωποι που θεωρούν το φαγητό ως γαστρονομική επένδυση και έχουν πάντα απαιτήσεις. Πιάτα όπως η Soupe à L’oignon (Κρεμμυδόσουπα), το Steak Tartare (ωμό κρέας μαριναρισμένο με αυγό, λάδι και κρεμμύδι), το Ratatouille (γαλλικό μπριάμ), ο περίφημος Coq au Vin (κόκορας κρασάτος) και τα Escargots à la Bourguignonne (σαλιγκάρια) είναι κάποια από αυτά που οι Γάλλοι συνηθίζουν να ετοιμάζουν για το τραπέζι τους.

Η Γαλλική κουζίνα φημίζεται για τον τρόπο που μεταχειρίζεται το βούτυρο, καθώς είναι ένα υλικό που υπάρχει σε πολλά πιάτα και συχνά αντικαθιστά το λάδι. Το βούτυρο είναι η λιπαρή ουσία που φέρνει κοντά τα υλικά που επιλέγει ένας σεφ για να τα «δέσει».

Τα γαλλικά γλυκά είναι παγκισμίως γνωστά και η ζαχαροπλαστική έχει μεγάλη θέση στην καρδιά των Γάλλων. Ένα λαχταριστό μιλφέιγ, ένα σουφλέ σοκολάτα, ή μια διάσημη γαλλική κρέπα, σε κάποιο παριζιάνικο καφέ είναι το ιδανικό κλείσιμο έπειτα από μια κουραστική ημέρα!

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είναι ιδανικό για να χαζέψει κάποιος τον Σηκουάνα, αφού οι Γάλλοι έχουν μεγάλη παράδοση στην οινοποιΐα και κάθε τους γεύμα συνοδεύεται με κάποιο κρασί από τις υπέροχες πόλεις της χώρας.

Φυσικά η γαλλική σαμπάνια και η γαλλική φινέτσα, είναι για τους Γάλλους πράγματα τουλάχιστον ιερά!

Περουβιανή κουζίνα

Η Περουβιανή κουζίνα έχει καταφέρει να κατακτήσει μια σημαντική θέση στο πάνθεον της γαστρονομίας, αφού τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πασίγνωστη και όλο και περισσότεροι θέλουν να γευτούν τα ιδιαίτερα πιάτα που έχει. Ο σεφ Gaston Acurio κατάφερε να την κάνει ακόμη πιο γνωστή και πλέον το Περού θεωρείται εξαιρετικός προορισμός για τους γευσιγνώστες.

Πιάτα όπως το Lomo saltado (κομμάτια κρέας, ají amarillo ή chilli και πατάτες τηγανητές), το Tiradito (ωμό ψάρι με καρυκεύματα), το Causa Limeña (πατάτα, τόνος, αβοκάντο και ντομάτα), τα Anticuchos (περουβιανά σουβλάκια με ξύδι και κύμινο), το Pachamanca (κρέας, λαχανικά εποχής, πατάτες και μπαχαρικά που μαγειρεύεται με καυτές πέτρες που το καλύπτουν), είναι κάποια από αυτά που έχουν κατακτήσει τον κόσμο.

Η περουβιανή κουζίνα έχει επιρροές από πολλές άλλες άλλες γαστρονομικές κουλτούρες. Κάποιος θα συναντήσει ιαπωνικές και ισπανικές “ρίζες” στα πιάτα της και τα καυτερά μπαχαρικά έχουν τον πρώτο λόγο στη δημιουργία διαφόρων πιάτων. Οι πιπεριές ajis είναι ένα από τα πιο καυτερά υλικά στον πλανήτη και τα συναντάμε συχνά στο φαγητό των Περουβιανών.

Το καλαμπόκι έχει σημαντικό ρόλο στην Περουβιανή κουζίνα και στη χώρα υπάρχουν πολλά είδη καλαμποκιού που καλλιεργούνται και συνοδεύουν εξαιρετικά τα πιάτα. Ενώ η κινόα είναι ένα προϊόν που επιλέγουν πολλοί για να έχουν ένα ελαφρύ γεύμα… Πάντα όμως με τα κατάλληλα μπαχαρικά.

Το Pisco Sour είναι το εθνικό ποτό του Περού και δημιουργείται  με μπράντυ Pisco, χυμό λάιμ, σιρόπι και ασπράδι αυγού. Είναι κάτι σαν κοκτέϊλ και το επιλέγουν πριν από το φαγητό!

Εσύ τι θα επιλέξεις να φας σήμερα ενώ βλέπεις τον αγώνα;

Ο κόσμος του φαγητού σε περιμένει στο deliveras.gr
Εδώ μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το app για Android και iOs!

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;