Πανελλήνιες 2018: 5 συμβουλές που όλοι οι μαθητές πρέπει να ακολουθήσουν

Από Alexandra Katsampiri 4 Ιουνίου 2018

Πανελλήνιες 2018: Η ώρα πλησιάζει!

Πανελλήνιες 2018: Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι σε καλό mood;

Οι Πανελλήνιες 2018 πλησιάζουν, καθώς μόλις μια εβδομάδα έμεινε για τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα και το άγχος έχει ξεκινήσει να κορυφώνεται, αλλά μη φοβάσαι γιατί όλα θα λειτουργήσουν υπέρ σου αν κάνεις κάποια πράγματα.

Οι Πανελλήνιες 2018 για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 8 ,ενώ για τα ΕΠΑΛ στις 7 και όλοι οι μαθητές προσπαθούν παρά τη ζέστη και το άγχος να διαβάσουν όλα αυτά που πρέπει και να προετοιμαστούν σωστά για τη νέα πρόκληση που μπαίνει στη ζωή τους.

Αυτές είναι οι συμβουλές που πρέπει κάθε μαθητής που θα συμμετάσχει στις Πανελλήνιες 2018 να ακολουθήσει:

1.Καλός ύπνος

Όταν μιλάμε για καλό ύπνο, εννοούμε, να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα και να όσο μπορείς να κοιμάσαι νωρίς το βράδυ, Μια ιδανική ώρα ύπνου θα μπορούσε να ξεκινά από τις 11 το βράδυ και να ξυπνάς στις 8 το πρωί, γεμάτος ενέργεια και διάθεση για διάβασμα.

2.Καλή διατροφή 

Η διατροφή σου συμβάλλει σημαντικά! Μπορείς να τρως θρεπτικά και υπάρχουν τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις ακόμη και το άγχος. Μη ξεχνάς να ενυδατώνεσαι και να τρως φρούτα και λαχανικά.

3.Συχνές επαναλήψεις 

Οι επαναλήψεις είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις και να μάθεις καλύτερα το μάθημα που έχεις κληθεί να δώσεις. Κάνε πολλές και σε τακτά χρονικά διαστήματα.

4.Αποχή από τα social media 

Τα social media δεν είναι σύμμαχος σου στις Πανελλήνιες 2018. Ο λόγος είναι ότι θα σου αποσπούν την προσοχή και δε θα μπορείς να συγκεντρωθείς. Μετά τις εξετάσεις μπορείς να κάνεις ότι θες.

5.Τακτικά διαλείμματα

Τα διαλείμματα δεν είναι άκυρα στο διάβασμα. Πρέπει να τα κάνεις γιατί με αυτόν τον τρόπο ξεκουράζεται ο εγκέφαλος, απορροφά καλύτερα τις πληροφορίες και ηρεμεί.

Δες και αυτό: Πανελλήνιες 2018: Αυτά θα είναι τα μηχανογραφικά για φέτος!

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486